Monthly Archives: May 2010

Chapter 48: What the f*** happened to my Crocs?

hahahaha…

ak gembira sgt…sebab final exam aku dah abis ari selasa ari tu…25 May 2010…

komen aku pasal paper2 kali ni:

1. Malaysian Studies – paper MCQ…100 soklan…3 jam…tapi ak kuar 2 jam after start paper…soklan sejarah agak banyak…so no further comments from me!!!

2. Small Business & Entrepreneurship – last minute study with Ijoy really2 berbaloi…walaupun ada yg kena goreng2 bagai (bahagian Case Study tu… **pitamm)…goreng2 pun ak x rasa hangit yer “masakan” aku tu…x hangit macam nasi goreng yg aku makan kat ada satu kafe tu yg berhampiran ngan blok aku **oops

3. Multivariable Process Control – benda2 yg ak budget kuar…kuar dlm exam kali ni…tapi aku x de la 100% yakin sgt sebenarnya…sebab soklan2 dier byk sangat apply concept…apply knowledge…dier xde sgt soklan2 teori2 bagai ni… so how??

4. Industrial Automation & Control Systems – time ni ak x brapa sihat…temperature kt Chancellor Hall tu sejuk yer…apa diorang pakai controller jenis apa la nk control aircon tu?? **matilaaku… kekdahnya..paper ni banyak giler bab2 theory n conceptual…so since byk kena baca…so banyak gak la yg ak x ingat…n hasilnya banyak la yg aku goreng…kau ADO???

(yg lagi 2 subjek tu xde final exam yer…harap maklum)

overall: sentap skit sebab soklan esei dah xde pilihan2…kena jawab sumer kekdahnya…tu je…

TETAPI

ari ni… (28 May 2010)

aku agak pitamm n sedikit sentap…

sebab butang2 (a.k.a.) Jibbitz ak kt Crocs OffRoad aku dah hilang dicuri org…

tinggal 1 butang jer pulak tu…

aku suspek…butang2 tu hilang time solat jumaat tadi…sebab bila ak check2 balik….tup2 tinggal 1 butang jer…

erm…x leh nk wat apa la kan…

pasrah jer la…

(tetiba nk nyanyi lagu Ketentuan – Ramlah Ram…)

(tapi kalau ikutkan hati aku…kalau aku tau sapa yg “kerja”kan Crocs aku tu mmg nk kena ni!!!)

anyway, semester ni most probably ak stay kt UTP lama2 kot…sebab FYP nyer kerja dah kena start ni…

apa lg ek??

tu je la kot…

saja2 nk tulis benda2 ni…sebab dah x perlu study giler2 sampai bukak sem depan kekdahnya… **oops

thought of the day:Drag on girl, drag on.J. Alexander

Advertisements

Chapter 47: Take Me To The Photo Shoot (or rather…the final exam!!!)

**matilaa tajuk post ala2 meracau kn..

erm…hi u’ols…

dah lama ak x update…busy la kekdahnya!! **jawapan cliche sgt…

so anyway, ak malas nk bagi intro panjang2…so let’s baca update kehidupan aku ni…

KISAH 1

8 May 2010…ada Jan 06 batch dinner…mmg happening giler…walaupun dewan kt Clearwater Sanctuary tu ala2 petite jer…tapi sumer org ak nampak mmg enjoy giler…sapa2 yg x dtg tu bagi aku ala2 rugi jer…

dinner ni dibuat pada semester ni sebab bdk2 ICT/BIS dah nk grad dah abis sem ni…so ala2 nk unite 1 last time la before final exam abis…sebab pasni sem depan ada bdk2 engineering jah…u know…bdk2 Chemical, Mechanical, Electrical&Electronics, Civil ngan Petroleum Eng la kekdahnya…

erm…kt sini ada la gambar2 yg ak “pinjam” dari FB bdk2 ni…so sapa2 yg x mau gambarnya tersiar di sini sila2 la bagitau yer…kalau x, like Miss J said “It’s not my fault…”

OK…let’s tgk gambar “model2 berangan” ni yer… **matilaaku…

(ni hampir sumer bdk2 chemi yg ada…% kehadiran kami antara yg tertinggi yer…kau ADO??)

(yg ni kt belah belakang dewan…ada spot nk amik gambar jer…sumer x nak kalah kn??)

(one word: FIERCE!!!)

(org berambut afro palsu dengan org yg berambut afro asli…eh silap…rambut ala2 Amy Winehouse…boleh??)

(me and my friends…sumer x nak kalah kn??)

akhir kata…thanks banyak2 la kpd sumer yg menjayakan dinner ni yer…

KISAH 2

11 May 2010…presentation FYDP 1…grup aku Group 5…member2: aku, konah, anas, ieja basar ngan chin (khairul anuar)…

hasilnya…mcm status FB ak dulu…”FYDP? no comment…”

presentation part aku sangat lah lahar…cantik lg muka aku time tu kot… **oops

kekdahnya kena tembak bertalu2 kot oleh dua2 evaluator tu…

agaknya kalau supervisor kitorang ada kt situ skali…mau nya sumer kena bom trus kn??

sudah…yg penting report FYDP pun dah siap dihantar…

OK2…move on everyone!!!

KISAH 3

13 May 2010…ni bkn tarikh peristiwa itu yer…(motip tetiba masuk mood sejarah??)

yg ni hari presentation FYP…hahahaha…

(tajuk FYP aku: Modelling & Predictive Control of a Crude Distillation Unit)

yg menariknya…ak present kul 3.30 pm…padahal slide baru jer siap ngan yakinnya pagi hari itu…mampu??

evaluator kali ni sgt best…sebab waktu seminar ak x buat slide pun…

siap dier pesan…benda2 yg ak dah ckp time seminar dier x mau dgr lg…

tp ak rasa time seminar sikit giler kot ak ckp…

so dengan gementarnya ak present la…

kejap2 kena stop sebab maybe ak present laju sgt kot…

(nasib baek aku x lost… **OOPS)

tapi yg penting…evaluator tu ckp…presentation aku bagus…n literature review ak excellent katanya….

hahaha…aku suka…mood happy balik…setelah dilaharkan waktu FYDP ari tu…

esoknya ak amik la draft interim report ak dari SV aku…

ada nk kena betulkan la plak…but this time SV ak nk soft copy saja…

so nmpk gayanya ada kerja tambahan la ni…tapi STUDY tetap (diulangi TETAP) diutamakan yer….awass…

KISAH 4

next week start la exam aku…kali ni ada 4 paper jer…start 19 May 2010…abis 25 May 2010… **pitamm

schedulenya:

19 May: MPW 2133 – Malaysian Studies

21 May: GAB 3093 – Small Business & Entrepreneurship

24 May: CAB 4523 – Multivariable Process Control

25 May: EAB 4223 – Industrial Automation & Control Systems

so there it is…ada 2 paper baca2 jer…dah ada 2 paper major course… **pitamm lg…

n masalah ak time2 ni…disebabkan tume study week ak terbeban ngan FYP & FYDP…mood study ak mcm dtg skit2 jer…

(asyik dok layan ANTM jer…mcm mana nk study der…)

padahal dulu time study week la, study mood ak dtg laju jer… **oops

well, I guess that’s the Final Year student life kot…

ok la…nk sambung study dulu la yer…GOOD LUCK to all UTPians for your FINAL EXAM!!!

thought of the day:Girl, you need to get your makeup touched up, ’cause you look a mess!J. Alexander