Monthly Archives: August 2008

Chapter 9: Amani versi lelaki…apakah??

erm…lama dah gue x update kn?? ala..maklum la…kehidupan sebagai seorang pelajar universiti mmg byk kerja kn?? lagi2 kalau ada terlibat ngan aktiviti2 luar…lg pun last week byk test, lab report n assignment kena selesaikan…2 yg berhabuk dah blog ni..

anyway, ari khamis ari 2…gue n konah g la kedai gunting mamak mana ntah kt tmn maju…aiyoo…x mampu g salon la..duit dah abis shopping kt ConvoFair…huhuhu…anyway…smpi kt sana, trus ak mintak gunting rmbt ak ni mcm mawi….tapi kn, x sangka lak smpi pendek 0.25 inci rambut ak…dah ala2 mawi la plak…atau seperti yg konah ckp dulu…ak ni sharifah amani versi lelaki..boleh??

ha…smpi2 utp je…harus la…sumer org ala2 terkejut kn..mana x nyer…rambut ak yg dulu ala2 sarang tebuan 2 dah hilang..hahaha…tp yg bestnyer…bila dah pendek giler rambut ni…x yah la g gunting rambut lg for the next few months….hahaha…

ni gambar gue ngan zik (menyibuk jer..huhuhu…)

ha…by the way, 2 all malaysian, SELAMAT HARI KEMERDEKAAN yg ke-51…merdeka!!!!!

thought of the day: Perpaduan Teras Kejayaan…ni kn tema hari kemerdekaan thn ni??

Advertisements

Chapter 8: 7 days of Mixed Feelings…

salam…

yes…as the title of this post suggest…mmg 7 hari yg lalu (26 July – 1 August)…penuh ngan kejadian2 n perkara yg secara x langsung memenatkan aku…n i’m looking forward for a weekend full of rest…(err…did i forget something about this weekend?? hurm…)

1) 26-27 July – MPPUTP Unity Camp a.k.a. Family day…diadakan di Nur Lembah Lenggong, Perak…huhu, walaupun 40 org je yg g dr seramai 80++ HiCom, Excos n Rakan Excos (termasuk aku…) yg patut g, but 4 me, it’s a really great experience…huhu…kami ada wat flying fox (seram gak la mula2 tu…tapi pastu dah xde pape dah…), pastu ada BBQ…(masak lmbt…arang lmbt smpi…tp mmg nmpk la teamwork tu…) n siap ada treasure hunt lg…(walaupun kumpulan kami di’sabotaj’ secara tak langsung…huwaa…)…n the most interesting part is…everyone seems (or as the word suggest…macam…) to be enjoying this camp…4 me, maybe sebab kt camp ni la..kami semua org2 MPP bleh beramah mesra n berhubung baek antara satu sama laen…x kira la batch n jawatan…president pun sporting apa?? (bkn ayat bodek)…tetapi kira sumer org puas hati la ngan camp ni…(walaupun kena byr RM 50…abis duit aku…) – nasib baek x kena wat performance…kalau x, malu gue…huhu…

find me if you can…

2) 28 July -guess what?? it’s my b’day…haha…suprise nyer dibuat di umah morkge (dier dah duk luar…huhu…kt bdr U)…padahal dah x brapa suprise lg bila mana secara x sengaja ku terkantoikan mereka2 (morkge, yaya, morkte n nana) yg cuba nk sorokkan kotak kek b’day ku itu…alah..yg x bleh blah tu..nana ala2 cuba nk menghalang ak dr menghampiri kek tu kekdahnya..ishk2..pastu ku trus duduk kt ruang tamu sambil menanti kek tu tiba…ala2 aku ni diva sgt waktu 2 kn?? hahaha…thanx so much my friends…jasamu dikenang…x lupa juga kepada buyaa…yg sudi bwk ku g umah morkge…tq so much!!!

(gambar kena delete atas sebab2 keselamatan)

 

3) 30-31 July – mock interview programme at MRSM Muar…yg ni agak best skit…sebab roomate ku join skali…haha…mula2 tu takut gak nk interview budak2 tu..tapi esoknya…dah x takut da…haha…best2…yg ni pun nk gantikan Chemical Eng nyer field trip yg terpaksa dibatalkan di saat2 akhir…

huhu…tu je la dulu kot..and, aha…br gue ingat..2 August ni..ada Symphony Fest daa…kt UTP…huhu…aku of course la pergi…untuk melihat persembahan kwn2 ku b4 convo katanya…hurm…

ok la, gue g dulu ya…buhbye..

thought of the day: Sometimes life’s going to hit you in the head with a brick. Don’t lose faith.

Steve Jobs (taken from Reader’s Digest – Dec 07)