Monthly Archives: June 2008

Chapter 5: Cuti Sem Jan ’08…part II

salam bloggers

lama x blogging kt sini kn….dah nk dekat 4-5 hari dah…sori2…

huhu….yg sebenarnyer ni br je beberapa ari yg lalu gue pulang dr Lumut…utk menghadiri program OBS ni…hish…kalau x kerana aku ni scholar petronas…x kuasa aku nk g sana time cuti2 ni…

huhu….anyway…selama 7 hari kt sana…kira mcm2 benda gak la kami belaja kat sana…

hari 1st (17 jun)…sampai di OBS…barang2 berharga kami terus di’simpan’kan (read: dirampas!)…mcm henpon, rokok, ada yg bwk laptop skali…sabar je la…n then kami dipecahkan kepada 7 watch..nama2 watch tu ikut nama gunung la…ni la watch aku:

watch: Yong Yap – UTP 3/08

instructor: abg Edinoor Anuar

ahli-ahli: (UTPians) aku, aslam, izhar, kamal, baizuri, syazwan, diya, syaji, iqbal, jime, (Cyberjaya Medical College) bhavani, (UTM) sarah n thesigan…wawawa….

then…kami dibawa bersiar2 sekitar OBM…n ke bilik kami…yg tingginyer nk dekat 200 anak tangga dari bwh….wah2…penat la aku mcm ni…xpe2..

hari 2nd…berlatih kayak…but b4 that kami diber latihan ttg water confidence…nak bg biasakan diri ngan air la…pastu trus latih kayak…siap kena capsized lg…kayak diterbalikan secara paksa….waaa….benci gue…trus mlm 2 aku gementar untuk berkayak esoknyer…

hari 3rd…g kayak…x round pangkor pun….sebab cuaca ari tu x brapa baek….nevertheless…mabuk2 laut gak la akhirnya….sampai kat pantai shawal…trus camping…sabar je la….maklumla…1st time bercamping kt luar…

hari 4th…balik OBs…g orienteering lak…alah…kt belakang OBM je pun…best gak….aku dpt jadi pacer a.k.a. tukang kira langkah…haih…jd kalkulator bergerak la plak…pening kepala gue…

hari 5th…g jungle trekking…naek 4 puncak…penat2 gak…tp x seteruk kayak…at least aku x mabuk…n kami selamat sampai ke tmpt camping tu…kt teluk penampang kot….tanpa sesat…tp kesian watch camah…ada org injured…sebab tu nak dekat maghrib br diorang sampai…

hari 6th..balik OBS…prepare wat BBQ nite…kena perform daa…buat drama pantomin pantun je pun…isi cerita…hahaha…..terinspirasi dr seseorang….kekeke…no comment la…nevertheless best gak la mlm tu…cuma selepas BBQ tu watch kami n ledang kena jd tukang cuci pinggan daa…mcm cinderella daa…

hari last..wawawa….sedih siot….nak balik dah…n b4 that abg edi bg tau kami yg kami secara rasminya dah lulus kursus ni n dpt jd ex-bounders…bangga sih…n yg paling penting katanya…cert tu x penting…yg penting nilai2 positif yg kami belajar tu harap2 dpt diamalkan di luar sana…huhu…

huhu…bleh dikatakan sepanjang program ni…banyak gak org2 yg aku kenal..baik dr UTP (alah….yg satu batch pun belum tentu kenal lg kn??)…mahupun dr Uni2 yg laen (UPM, UTM, Cyberjaya Med College…n yg laen2…kot?)…haha…mmg berbaloi gak la akhirnya…byk kwn..maka banyak la kerenah n pengalaman masing2 kn…n juga banyak benda br yg aku belajar kt sana…teamwork…positive thinking…quick decision-making…n yg laen2 la…

ok la…ni pun dah tinggal 4 minggu je lg cuti aku…pastu jejak la utp…hahaha…ok..tu je la dulu…bye…

thought of the day: A knowledgable man knows he has limited knowledge

Chapter 4: Cuti Sem Jan ’08…part I

huhu…salam…lama dah den x blogging ni…maklum la..duk KL ni…umah ku susah skit nk dpt internet connection…so kena la g CC kalau nak surf the net…anyway…last week…kami sekeluarga balik kampung di johor..ada sorang mak sedara aku nk kahwin…kalau nk describe mcm mana perasaan n keadaan aku dlm beberapa perkataan…senang je: reunion n annoyed…reunion sebab dpt jumpa my relatives yg ada tu…dah smpi berpuluh2 tahun mak aku x jumpa..tp aku mcm biasa la…being the quiet one in my family kdg2 tu membantu gak…tp aku annoyed gak..pasal mcm biasa la2…my relatives suka bebenar melatakkan high expectation to me..hurm..aku ni manusia biasa je…nk wat mcm mana kan…aku x suka lwn2 ckp ni kalau ngan pakcik2 n makcik2 aku…sudah la…

anyway…start dari 17 sampai 23 june…aku xde di KL…aku di Teluk Batik, Lumut….ikut program Outward Bound School…ni PETRONAS nyer program untuk scholar2nyer…(Hamba Allah: tu la..sapa suruh jd scholar beliau… aku: DIAM!!!!)…so…dlm seminggu ni…aku akan lost connection ngan dunia luar la…henpon pun x leh bawak…mcm mana ni?? hurm…sabar je la..

ok2…skang ni aku nk g packing dulu la ye…nk g OBS katanya…hurm..mak aku ckp ada sorang sedara x brapa jauh aku akan berada di sana…dier staf PETRONAS…hahaha….no comment la….

thought of the day: don’t hate the player, hate the game