Monthly Archives: July 2008

Chapter 7: Seharian di mana ntah…(bkn kisah benar)

salam bloggers…

ni adalah criter ala2 rekaan semata2…ok?? xde kaitan sama ada yg idup (ntah la…) ataupun yg mati…

(taken from Caridee’s -bkn nama sebenar- Dearest Diary)

16 Julai 2008

Dearest Diary…

(nama telah ditukar dan dirahsiakan atas sebab2 keselamatan n peribadi…huhu)

huhu…mcm2 telah berlaku ari tu…hari dimana kami (me, Zara n Whitney) berjalan2 ke Manhattan..nk ajak yg lelain x leh…ramai x free…busy katanya…ah, x kisah la…saje je kan nk hilangkan boring b4 naek cuti sem ni kn?? lgpun Zara nyer geran motor hilang…dier g letak dlm kotak buku teks…pastu kotak2 tu hilang dicuri org…so kena la wat yg baru…g jpj la, insurans la, balai polis la, malah smpi ke Bronx pun ada…nk kena g tmpt check kereta la plak…yg x tahan tu…dah dua kali kereta sewa kami wat hal..x leh start la plak…yg tu aku malas nk criter panjang2 …wat sakit ati n pening kepala je!!! then,..setelah sehari suntuk ‘berjalan2’,si Zara nk wat rambut plak…so kami g la salon yg selalu kami g,,,kt dpn Times Square,,,since manusia tu nk luruskan rambut…so amik masa lama la kan..so aku n Whitney decide nk g shopping kt ‘tmpt tu’ dulu…pada masa yg sama…si Whitney mmg dah plan nk wat jenayah kt sana…mencuri brg2 la…apa lg?? so, kami berdua pun g la ke tmpt tu utk wat ‘jenayah’ terancang tu…tp kn…agaknya nasib kami x baek kot…atau tuhan nk tunjukkan kt kami…maka tertangkap lah kami oleh pekerja di sana…yg jd kantoi tu maybe sebab ada pekerja nmpk si Whitney masukkan brg2 curiannyer tu ke dalam beg putih berkilat2 yg dipinjam dr Zara…ishk2…berdebar2 jantung ku dibuatnya…mungkin sebab nk tahan marah kot…pastu kami dibawa ke stor…yg aku x tahan tu…bukan 1 st time rupanya si Whitney tu wat jenayah tu…ishk2…apa punya org daa… so…dipendekkan criter(baek pendekkan…kang rosak laptop aku ‘dikerjakan’ oleh aku kang…) duit kami habis dikebas…ishk2…duit aku pun diamik nyer oleh pekerja2 tu…semua plak tu…sial sgt kn??? habis rosak plan shopping aku…pastu..mungkin x cukup kot…aku disuruhnyer keluarkan duit si Whitney tu kt bank…$200 aku kuarkan…nasib la kau Whitney…pastu aku dpt tau gak rupa2nyer pekerja2 kt sana dah lama dok perhatikan si Whitney tu wat ‘jenayah’ terancangnyer itu…ishk2…sabar je la.. n then bila dah smpi kt sana…tau2, ID si whitney tu dah kena photostat…akak pekerja tu nk mintak ID aku…tp ID aku tersangkut kt wallet la plak…hahaha..nasib baek…akak tu lepaskan aku…sebab dier tau aku cuma menjadi mangsa subahat n keadaan je kot…huhu… last2 kami kena bayar 3x ganda harga brg2 yg dicuri…termasuk ada satu benda tu…kami x amik…org laen yg buat…tp disuruhnya kami byr gak…ishk2…keji sgt kn?? pastu nama si Whitney telah di’ban’ dr kedai tu…ishk2…merasa la kau…tp kesian gak…sebab pastu si Whitney tu beriya2 ckp kt aku…”Cari, jgn la marah kt aku…maapkan la aku…” ishk2…time tu mmg la aku marah sgt cik kak ooii…tp kan kalau x kerana nk jaga muka kami ni…aku tahan je la…pastu aku g toilet jap utk lepaskan geram…pastu kami trus g salon Zara balik…on the way tu..aku ckp…aku dah maapkan ko…tp aku still marah kt ko ok??? i hope u understand… sampai kt sana…trus kami ajak Zara g blakang salon jap…apa lagi..menangis la si Whitney tu bila dier ceritakan sumernya…time tu gak…aku rasa kesian lak kat si Whitney tu….dah tu….teruk dier kena marah ngan pekerja2 kt sana…n then bila si Zara dah abis wat rambut…kami g la mcD kt dpn trump tower…tapau je pun…n smpi kt hostel U…trus mkn…sembahyang n tido… huhu…smpi ari ni…aku still sentap lg dgn apa yg berlaku…tp 2,3 hari kang ok la tu kn?? byk hikmah di sebalik kejadian tu moral of the story: 1) jaga barang2 n dokumen2 penting tu baek2… 2) sepandai2 tupai melompat…akhirnya jatuh ke tanah jua…

XOXO

(nota dari korie: huhu…tu je la kot dulu…aku nk g mkn la…x mkn lg rupa2nyer…hahaha…jgn tny pasal ‘tmpt’ tu plak..hahaha…rahsia dr Caridee…huhuhu….)

thought of the day: And yes I still walk like this all day everyday. Jaslene Gonzalez

Advertisements

Chapter 6: Exam Result sem Jan ’08…

huhu…salam bloggers..

sebenarnya aku dah ada kt utp ni dah nk dekat 1 minggu…itupun bila dah dpt msg kecemasan dr MPP suruh balik awal…sabar je la…anyway…bila exam result dah kuar ari ni(jumaat 11 julai)…takut gak mula2 tu..pastu g check…nasib baik result gue improve…huhu…anyway…ni al result gue utk sem jan 08 (sentap gak sebab numet n sepro dpt b+ je…):

Session 001, 2008/2008
Matric No 9573
IC No 890728-14-6393
Exam Id 18071
Name MOHD AFIL BOKHARI, JAMIL
Programme Chemical Engineering Foundation

Code
Description
Grade
Cr Points
Cr Hours
Crs Grp
Crs Sts
CAB2034
CAB2023
EAB2113
LAB2013
CAB2054
CAB2042
Process Heat Transfer
Chemical Engineering Thermodynamics
Numerical Methods
Basic Arabic Communication
Separation Process I
Strength Of Materials
A-
A
B+
A-
B+
A-
15
12
10.5
11.25
14
7.5
4
3
3
3
4
2

Semester Credit Pass 19 Accumulated Credit Pass 54
Semester Points 70.25 Accumulated Points 198.75
GPA 3.7 CGPA 3.68
Results DEAN’S LIST

ok la…gue pun mau g semayang jumaat ni…buhbye…

thought of the day: “I would rather have wisdom in my eyes and knowledge in my head than just be blank and stupid, not have anything there”  Renee