Monthly Archives: August 2010

Chapter 51: Big Win, Big Decision, Big Mistake?

lama x update kn?? asyik busy memanjang jer.. **oops

alah kau…mcm la org laen x busy!!!

anyway…ari jumaat ni akan ada engagement session ngan PETRONAS ESU…kt LH 1 kul 5 pm…siap suruh bwk result exam ni…..kau x pitamm??

kekdahnya….esoknya plak ada Ability Test…ni test nk bg lepas masuk Structured Interview plak…untuk kau nk masuk kerja ngan PETRONAS la kn??

aiyoo…wish me luck la noo…

ha…pasal semester ni plak…semester July 2010 (final sem sudah!!!)

skang ni gue dok busy nk siapkan CV (resume utk kerja la kn??) yg x siap2 lg  **matilaaku…

serta FYP yg “dalam proses” lg kekdahnya… **oops lg

ishk2…1 sem jer lg kan?? pasni ak dah grad dah…

tp ak kompius la skang…

patut kah ak kerja dulu sebagai chemical engineer…

atau sambung amik Master’s Degree trus?

HOW??? I KOMPIUS?? **oops lg

tapi yang penting…CONFIDENCE is the key…

no matter what we choose to do after graduating with a Bachelor’s degree…

we have to be confident in our choice…

because that choice can be a success or failure for ourselves…

but at least, we choose it based on our own will..

not because someone else did it for you..

KAN???

(tapi kalau kau terlebih konfiden pun bahaya gak tau!!)

—————————————————————————————————————————————————–

cerita sampingan:

akhir2 ni ak tetiba rasa mcm x brapa normal lak minda n kepala otak ak ni…

ala2 ada rasa psycho skit dlm diri ak ni…

what’s happening to me??

stress sgt kah??

—————————————————————————————————————————————————–

thought of the day:This is not America’s Next Top Best FriendJade Cole