Monthly Archives: July 2010

Chapter 50: That’s the honest 100% truth…

(lama x update…sebab asyik2 lupa jer nk update…pastu ada la dlm 2 minggu ak duk umah KL tu…xde internet kekdahnya OK…so mmg ketinggalan tren la kekdahnya…)

(erm…xpe2…post ni pun akan ada 2 cerita dlm 1 post…cerita sekali jalan jer…senang kn?? **matilaa pemalas)

————————————————————————————————————————————————–

CERITA 1

alkisahnya…minggu lepas (5 – 8 Julai 2010)….

ak, morkge dan 10 org pompuan2 UTP (aliya, ain, yaya, morkte, nana tanjung, dkny, midah, izzah, mya, naddy) pergi bercuti di pulau Tioman…trip ni turut disertai oleh 5 org jejaka2 MIAT (ada yg dah smbg degree katanya)

so since ni criter lama…ak pun dah mcm malas nk story lebih2…kalau nk nmpk stori2 nya…g check page FB kami2 sumer…kt situ berderet2 gambar ada…

tp ak akan letak kt sini gambar2 yg ak rasa best sgt sepanjang trip 3 hari 2 malam itu…

yang ni kt dpn jeti…smpi2 jer trus bergambar kumpulan kn??

yang ni lak smpi2 kt chalet kt pulau tioman itu…

aliya: group photo!!!

malam pertama kami di tioman…bukan malam yg “itu” yer… awasss

waktu dlm perjalanan ke air terjun kekdahnya…stop kt pantai…dan masing2 x nk miss group shot katanya kn???

ni couple mana la yg gaduh2 ni?? motif sgt!!!

masuk hari nk ber”snorkelling” katanya…

ni kt taman marin tioman…konfiden ni berkaki ayam lalu jeti time panas2 tu… **pitamm

ni kt kmpg tekek…group shot lg!!! kali ni tema lompat si katak lompat…boleh?? **oops

hari last…nak balik dah!! **sob2..

mereka2 yg join trip kali ni (dari UTP)

ni waktu individual shoot utk tema lompat2 itu…

shot ni amik dr blakang…kerja Don la ni…

photographer shoot lompat2 ni DKNY campur/tolak aliya…

ni final result nya!!! kau ADO??

yang penting…bila balik ke KL pada 8 hb tu…kami sumer tetap gigih yer balik UTP time2 tu gak….ala2 smpi utp dah subuh kekdahnya…kau ADO??

but kali ni ak x mabuk laut teruk mcm kt perhentian island dulu yer…awass…

and yess…bila dpt jumpa n kenal member2 baru…rasa seronok lak trip kali ni…

wonder what will be my next holiday destination eh???

—————————————————————————————————————————————————

CERITA 2

exam result sudah keluar midnite tadi…

mcm biasa…nervous yer nk tgk result exam kali ni…

and bila dah tgk…mula2 sentap…pastu redha je la jawabnya ngan result ak…

GPA: 3.51 CGPA: 3.68

FYP 1: A (yahoo!!!)

FYDP 1: B+ (choiii jah!!)

MPC: A (yahoo lg!!! sebab ni subjek major kot…)

IACS: B (waaa…ni pun major gak ni!!! aiyooo….)

SBE: B (ermmm….nanges 10 minit!!!)

MS: A- (nasib baek!!!)

kesimpulannya….still dpt DL…tp kena kerja keras skit la sem July ni…waaaa…

(p/s: ni bkn nk show-off OK…ada aku kisah kalau korang x suka pun??)

—————————————————————————————————————————————————

OK2…tu je la kot story ak kali ni…kalau ada story2 lg…ak cerita la yer…

(ni pun sebab dah bersawang dah blog ak ni…tu yg ak update OK…)

thought of the day:Walk like your walking through hell in gasoline soaked pajamasJ. Alexander