Monthly Archives: June 2010

Chapter 49: no, no, no…we’ll gonna talk right now!!!

aku still kt UTP lg…sebab aku nk stay wat FYP nyer kerja kekdahnya…

theoretically tu la reason ak x balik…

tapi practically…still x start kerja lg…

ishk2…nk kena kumpul semangat ni…

gambar hiasan semata-mata

anyway…bila exam dah abis…n dengan ada org yg abis lambat dari aku…aku pun dok layan la TV series mana2 yg ak rasa best…

and my current favourite TV series is The Big Bang Theory…best woo…

sebab criter ni pasal 2 org physicist (ahli fizik) yg nerd giler….berjiran ngan pompuan blonde yg kerja waitress…

pompuan tu ngan laki2 dua org (skali ngan kawan2 dier) tu mmg kontra perangai masing2…

yg laki2 tu mmg typical nerd…dok buat research fizik jer..pastu favourite activities diorang kalau x main video games…mesti g comic bookstore…

yg pompuan tu kira mewakili golongan2 manusia yg x nerd la…

dah 3 seasons dah criter tu…nanti ada season baru…x sabar2 nk tunggu…

aku personally suka criter The Big Bang Theory tu sebab jalan criter dier n lawak2 dier mmg aku leh faham la…

kekdahnya kalau korang jenis suka lawak2 sains (especially physics) mmg sesuai la layan criter tu…

tapi kalau x…mmg aku x sarankan korang tgk criter tu…sebab byk lawak2 dier ala2 scientific la…takut bosan kn??

tapi aku x bosan…siap ulang tgk balik sebab lawak sgt…and recently aku “Like” fanpage FB criter ni…huhuhuhu….

(from left: bf Penny, Penny, Leonard, Howard, Sheldon ngan Raj…time ni lelaki2 tu baru jer balik dari Renaissance Fair…yg Penny ngan Bf dier nk gi date…)

and the main characters tu…masing2 mmg bagus2 gak la:

1. Dr. Leonard Hofstadter (played by Johnny Galecki)

one of the main characters…dier ni experimental physicist kt Caltech nun kt US tu…

Leonard ni walaupun perwatakan dier agak nerd n kelakar…tapi kira dier ni still ada romantic feeling (especially kt jiran dier, Penny tu…) and less socially akward than roomate dier si Sheldon tu (yang mmg aku x paham mcm mana dier leh survive kt dunia ni)…

dier ada masalah lactose-intollerance…so x leh makan atau minum susu atau produk2 terbitan susu…ishk2…

but aku kesian kt dier pasal family history dier agak sedih n sengal skit la…mak dier psychiatrist…n dier x pernah sambut birthday dier ataupun Krismas waktu kecil…kekdahnya, konon2 nya Leonard tu kurang dpt kasih sayang dr parents dier smpi dier pernah reka “hugging Machine” semata2 nk merasa kena peluk…x ke sedih tu??

tapi kan bila aku tgk criter ni kadang2 ak rasa watak dier agak comel gak…maybe sebab ketinggian dier yg x brapa tinggi tu kot… *matilaaku..

2. Dr. Sheldon Cooper (played by Jim Parsons)

dier ni theoretical physicist kt tmpt sama ngan Leonard…

yang ni aku x tau nk start dari mana…skema n nerd tu standard la…tapi dier juga agak annoying kadang2 bila aku tgk dier dlm criter tu…sebab ngan perangai dier yg x sudah2 nk org ikut peraturan dier tu…pastu kalau org x ikut ckp dier kang…mula la dier sentap x pasal2…jadi jenuh la watak2 laen tu nk pujuk dier..kalau nk argue debate bagai tu mmg merasa la kena counter-attack balik…

kalau nk criter pasal famili dier…dier ada kembar pompuan yg agak cantik jugak…mak dier mmg penganut kuat Kristian…smpi ada 1 episod dlm season 3 (episod pertama) tu…dari si Sheldon tu sentap ngan kawan2 dier sebab sabotaj experiment dier sampai lari ke umah mak dier…tapi bila Sheldon argue ngan mak dier pasal teori kejadian manusia…yg mana mak dier tu percaya pada manusia tu ciptaan Tuhan…tp disebabkan Sheldon tu percaya teori evolusi…kira x sekepala ngan mak dier la…trus dier maafkan kawan2 dier…x ke kau pitamm!!!

tapi walaupun Sheldon tu agak annoying sometimes…tapi dier baik la sebenarnya…cuma ada time tu dier mmg agak x beremosi n berhati perut skit la…ishk2…tapi one of the reason aku suka layan criter ni pun pasal dier la…mcm mana watak dier kontra giler ngan watak2 laen…

3. Penny (played byKaley Cuoco)

pompuan blonde ni kerja waitress kt The Cheesecake Factory…n dier pernah couple beberapa tahun ngan lelaki laen sebelum clash…time after clash tu dier pindah ke Pasadena, California…n tinggal berjiran ngan Leonard & Sheldon…

pompuan ni bagi aku kira watak dier mmg bertentangan ngan laki2 dua org tu…and bagi aku tu pun antara sebab nape aku suka layan criter tu…kelakar giler setiap kali dier nk try to understand lifestyle nerd2 tu…

4. Howard Wolowitz (played by Simon Helberg)

Howard ni aerospace engineer…dier xde PhD, cuma ada MEng jer…so kadang2 tu dier kena carut gak la ngan org laen pasal hakikat dier xde PhD tu…

dier ni ak tgk suka bajet “hot”…kira konon2 pandai mengayat pompuan la…padahal most of the time dier dok kena reject ngan Penny jer…siap kena sound direct lg…

pastu dier ni tinggal ngan mak dier…yg ni mmg kelakar giler…walaupun muka mak dier x pernah keluar TV…tapi everytime mak dier cakap…mmg kuat giler…pastu Howard ngan mak dier mesti asyik gaduh jer…gaduh jerit2 pulak tu…

5. Dr. Rajesh “Raj” Koothrappali (played by Kumar Nayyar)

Raj ni researcher kt Caltech gak…ethnicity dier ni Indian…so warna2 skit la cerita ni…

dier ni ada satu kelemahan…x leh ckp direct ngan pompuan…kalau nk gak…dier kena tingtong a.k.a. intoxicated dulu…tu yg kadang2 everytime Penny ada ngan geng2 dier jer dier trus senyap….kesian kn??

kesian apanya…kalau ada 2, 3 episod dier ended up dapat date ngan pompuan….senyap mcm tu dpt pompuan…mana watak2 laki laen x makan hati…

famili dier nun kt New Delhi, India sana…kalau mak ayah dier nk chat ngan Raj mesti guna webcam..mmg smart giler…

oh…selain watak2 tadi, ada juga watak2 tambahan yg turut sama mewarnakan cerita ni la…

on a side note…aku juga baru jer abis layan Survivor 20: Heroes vs Villains…and aku berani cakap season kali ni sangat2 best…it was one of the best seasons ever…sebab sumer 20 contestants  tu dah pernah masuk Survivor at least sekali…so ala2 style All-Star nyer la..tapi drama2 season ni agak menarik n best gak la…(and yahoo!!! Sandra (from Pearl island nyer season) menang…dier dah jadi 1st 2-time Sole Survivor…menarik x??)

OK…dah2 la tu…nak kena stop dulu…nanti update lg yer??

thought of the day: She’s fat! I’m fat. You’re fat. The room’s fat.Janice Dickinson