Monthly Archives: February 2010

Chapter 41: It’s Getting the Best of Me

erm…

tetiba aku terasa inspired plak nk blogging balik… (ye ke??)

sebab apa??

sebab post kawan aku ni la…

klik sini yer!!!

suka sgt tgk description dier pasal kawan2 dier…termasuk aku!!! **matilaa kembang pasni….

tapi…kalau tuan punya blog tgk post ni…

ni ak nk bg tau skit…

mcm rasa kurang sorang jer kawan kamu di situ….tapi siapa ek??

huhuhu…biarlah rahsia yer… **oops

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

so anyway, on the side note…kesibukan n stress FYP ngan FYDP dah mula melanda diri ini…

(x suka sebab kena carut waktu meeting ngan SV FYDP ari tu… T_T)

erm…dah2…x yah nanges lg yer!!!

mari2 kiter bersama2 merajinkan diri yer!!! **boleh??

—————————————————————————————————————————————————

the bright side so far: trip g Penang!!! best2…thanks morkge, zik ngan zieer…dapat la shopping skit2…maklumlah…kedai byk tutup kot waktu CNY ari tu…bleh??

Ok…gonna stop now!!!!

(sambung hal2 FYP ngan FYDP la jawabnya…)

thought of the day: I know I’m a threat. I’m a strong ass woman. I’m a soldier sister. Recognize. Jade Cole

Chapter 40: Nujum Pak Morkge…boleh??

erm….lama x update kn?? maklumlah…busy skit ngan hidup final year ni kn??

gigih x aku??

so skang ak kt bilik ni…baru je balik dari umah sewa morkge…

kekdahnya, mula2 mlm td kitorang dinner sama2…biasa la, sapa lg yg ada?? aku, konah, zikri, zieer ngan zaim bhapok tu skali…VIP nyer sah2 la morkge…

n then kitorang tetiba trus proceed ke umah morkge…alkisahnya morkge ni…ntah dari mana dapat ilmu nujum ni pun aku x tau la….kisahnya sebab zieer ngan zik dah pernah “mintak nasihat” dari morkge utk minggu lepas nyer cerita la…

so, kitorang dengan semangatnya trus la g umah morkge untuk ditilik la…boleh??

selalunya kalau nk tilik2 ni kena bwk ayam panggang la, pulut kuning la…kan??

tp disebabkan konah ngan baik¬† hatinya telah membelanja kitorang makan seafood kt Lumut (gigih sgt…boleh??), so xde la “hantaran” untuk morkge… (tapi aku ngan sengalnya janji kt mak nujum ni nk blanja KFC kt UTP…bleh??)

kelas sgt permintaan nujum ni kn?? **matilaa…

so caranya simple jer…nujum (yakni morkge) ni akan susun kad ace (no 1) tu 4 keping facing down…..n then si peminta nasihat a.k.a. si polan tu kena la “shuffle” kad tu smpi dier puas hati…

and then…bila dah puas shuffle kad tu…si polan td akan bg la kad tu kt nujum td…n then nujum tu akan start hand over kad tu sekeping demi sekeping kt si polan td…at the same time…si polan td kena la letak kad yg terbuka td tu kt mana2 4 kad tutup tu…

proses ni akan berterusan smpi la ada 1 kolumn kad yg terpanjang berjaya dibentuk…ala…kalau maen Solitaire kt komputer tu…kad2 tu kena start dari A sampai King kn??

so bila dah settle tu…si polan td akan bukak la kad2 yg tertutup tu…setiap bunga kad A td mewakili 4 aspek dlm kehidupan si polan tu td…(diamond = financial, spade = academic, heart = love, club¬† = health)

so pastu si nujum ni (ngan menggunakan pengetahuan ntah mana dier dpt) akan evaluate n bg advise yg sepatutnya la kt si polan td pasal kad2 tu…

oh, by the way, nasihat si nujum ni valid utk 1 week sahaja…so kalau nk tau yg next week nyer…kena la gigih jumpa si nujum ni lg…bley??

meriah sgt kn?? **oops…ni xde kaitan ngan si nujum td yer… **matilaaku…

so in my case, here’s the nujum prediction for the week:

academic – good…normal la tu…I kn miss DL… **riak kah…tidakk!!!!

financial – also good (sebab internship allowance I masuk last week)…n since someone owe me money now…so maybe leh dpt balik kot this week…

love – yg ni paling tinggi column dier…and sumer org yg ada kt situ serta merta pitamm!! (hanjeng sgt!!)…maybe sebab aku x pernah bercinta lg kot…so hopefully i can find the right one kot…kn??

health – yg ni rendah skit…advise: g la jogging OK!!! and maybe ada org yg leh take care kt aku bila aku sakit katakan…dan dari situ, perasaan cinta mungkin dtg…mungkinkah?? **feeling kuat ni!!!!

so….yg paling penting bagi aku…hidup ni kita mesti optimis n fikir positif…maybe nanti good things will come to us right!!!

(on a side note: matilaa aku x siapkan lg preliminary report utk FYP…mampu?? O_O”)

<lagu tema: Misha Omar – Bunga-Bunga Cinta>

lagu wajib aku kalau nk karok…bleh??

thought of the day: “Yo Jade, you look like an 85-year-old woman” Joanie