Monthly Archives: October 2008

Chapter 17: Di’tagged’ dan men’tagged’ orang…

(ishk2…ok2…maka dengan rasa sukacitanya saya mengumumkan yg saya telah di’tagged’ oleh cik amieza a.k.a. gewess…ok2.,..untuk tidak menghampakan beliau…maka saya akan buat tag ni (mcm apa je pompuan tu…) n selepas itu, saya akan men’tagged’ plak kawan2 saya yg seadanya…ok??)

Rules-

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

OK…HERE WE GO:

(this will be short n simple…ok?)

1) erm…ak ni kuat makan tau sebenarnya…x caya? ask my friends..n if u dare, my family too…

2) ak ni kadang2 pelupa skit…yg x bestnya tu, benda2 penting pun ak bleh lupa…ntah kenapa la jadi mcm tu…banyak sangat berfikir kot…

3) ak ni suka membaca…bukan setakat buku, majalah, surat khabar…malah kertas dan label kt tin n botol makanan n minuman serta bahan2 laen pun ak suka baca…ishk2…

4) ak ni sebenarnya br je masuk umur 19 tahun…awal setahun dr kebanyakkan budak2 batch ak kt UTP ni…huhu…muda lg sih!! maklumlah..masuk kelas lompat…faham2 je la…

5) walaupun ak ni agak banyak cakap n celupar serta laser skit ngan kawan2 (sori u’ols…) tp kalau ngan orang2 yg ak x rapat atau kenal…mulut ni akan membisu seribu bahasa…huhuhu..

6) so far, every semester ak kt UTP…alhamdulillah…result exam ak x pernah mengecewakan ak…hehehe(sendiri mau ingat la)…harap2 sem2 yg akan dtg mcm tu jugak la hendaknya…amin

7) n then last one…i’m a big fan of America’s Next Top Model…it’s my #1 favourite show…’nuff said!!!

ok la…gue dah selesai sudah menjawab tag ni…maka dengan sukacitanya gue men’tagged’ manusia2 ni untuk menjawab tag ini ok…jawab jgn x jwb plak…

dan mereka adalah:

konah

zieer

junny

lina

shikin

nana

kak sue

ok…tu saja la….gotta go..bye..

thought of the day: “I’m gonna be so next to you.” Natasha Ivanova

Chapter 16: The old side of me..and it’s gone now…

huhu…lama x update..mana x nya..sibuk skit ngan project safety n br je lepas test probstat…ok la, bleh jwb…alhamdulillah..

anyway, to oli, congratz sebab dpt masuk final talent search smlm…huhu….gud luck ok…

ok2, back to the main story, sebenarnya ari jumaat yg lalu…lepas abis test probstat…ak g la temankan yaya berbuka puasa….n then tetiba dier bukak cerita pasal kisah silam ak…yes…dier tau criter tu dari roomate beliau si aan tu yg merupakan ex-schoolmate ak tu…yes again…kisah ak waktu ak form 1 kt sbp dulu…malas sebenarnya nk mengenangkan kisah tu…the year of misery for me…n then ak ckp kt dier…whatever happens, don’t cha ever open that story again,..i hate it…n then yaya ngan yakinnya kata…dier selalu ingat ak ni heartless (kejam siot pompuan ni…) but then she understood that apa yg berlaku kat diri ak skang ni berpunca dr pengalaman tahun2 dulu….

yes…the only thing that i can say is that the old me is the weak n dependent one..but now that it’s gone..i’ve become more confident (ada la skit!!) n for sure…i’m not weak anymore…i won’t let anyone pushed me like i’m a rag doll…ok?

then esoknya, gue g la tgk talent search kt blok b…the whole evening gue duk sana tgk audition….n gue jumpa la shikin…ex-schoolmate ak masa ak form 1…selain dier, bdk2 yg sealiran dgn beliau adalah aan, fatin n agan (skang dah jd coursemate ku) n also solleh n ammar…(yg ni dah laen course…huhu…)…

n then shikin bg tau ak….ada sorang ex-schoolmate ak dah kt australia rupanya…n tetiba dier (pun mcm yaya…ishk2..)…tanya ak pasal kisah silam ak..by the way, my past is not that dirrty ok…cuma dulu diri n hati ak ni x sekuat skang ni…tu je…then ak ckp kt shikin, benda yg dah lepas, dah lepas ok? lgpun ak nk mulakan hidup baru..the old me is now gone…n dier pun faham…n kami pun jd mcm biasa je la…

now…the main point is…ak sebenarnya dah x sanggup n x akan sesekali mengenang kembali apa yg berlaku time ak form 1…the year of 99.99 % misery…ak nk mulakan n teruskan hidup baru ak ni…

yes u’ols…the old Afil Bokhari is gone…here comes the new one..huhu…

ok la…nk sambung kerja la…gotta go..

thought of the day: I wanna talk good Jaslene Gonzalez

Chapter 15: Runway or runaway…or is it run away?

huhu…wondering nape tetiba tajuk ala2 ANTM ataupun yg sekeluarga dengan nya?? well…ceritanya mcm ni…ada satu hari tu…sehari selepas ak balik ke UTP…tetiba ak diserang demam selsema….haiyoh..esoknya nk kena wat presentation lab report Process Instrumentation ni…matilaa…

n then malam tu…ak pun g la dinner seperti biasa ngan ponen2 yg laen..fifi, zik, zieer n konah…n waktu br je turun dr bilik nk g kafe…ak pun jalan la kt tepi longkang kt blok ak tu..n pada masa yg sama agak blur2 skit disebabkan keadaan kesihatan yg x mengizinkan..

n then…waktu jalan2 tu (jalan ala2 catwalk sgt.. ~matilaa perasan!!!), tetiba sedar2 je ak dah terjatuh kt dlm longkang yg bhg corner tu…ala, yg besar skit tu..yg peliknya…ak leh x prasan ada lubang kt situ…merasa la kau dua2 belah kaki masuk skali…nasib baek luka skit ja…tp mula2 kena tu…pedih n sakit giler…sampai ponen2 laen terpaksa papah ak jap (thanks u’ols…)…x leh bgn gak mula2 tu..kena duduk je…pastu x lama selepas tu..bila dah ok skit…maka kami teruskanlah perjalanan ke kafe v3…walaupun ak ala2 jalan terhenjut2…kata konah…ha, merasa la kau x dpt catwalk pasni..

ya..semestinya ak agak dikenali kena yakin jah jalan g mana2 ala2 lenggang katanya…tu la, sapa suruh tgk byk sgt ANTM….~matilaa carut diri sendiri…. n pastu mlm 2 gak ada garage sale kt bilik marque…murah2 gak baju2 n seluar2 yg dijual beliau…cantik2 plak tu…ak akhirnya dpt beli 1 jaket n 1 baju kolar jah…ok la tu, ak kn first time shopper kn??

huhu…skang ni kaki ak dah ok skit dah…alah, luka kt bhg tulang kering ja…tp mesti ada parut kn?? merasa la…

hurm…n ari ni ak br je lepas test 2 Process Safety n Loss Prevention…ptg td….open book test…bleh jawab…syukur..

ok la…gotta go now….have a nice weekend u’ols…

thought of the day: “(to Marjorie) I need a runway walk, not a shopping walk,”  J. Alexander

Chapter 14: Hari Raya Aidilfitri 2008…

huhu…lama dah x update..ni pun br je balik dr KL…tu la…gatal sgt nk balik lmbt..org laen ari isnin dah jejak utp…ak ni..ari selasa ni br nk balik..yg x bleh blah tu..kerja bertimbun2…merasa la kau stay up utk siapkan assignment2 tu..

hoho…anyway, raya tahun ni sama je mcm raya tahun lepas….apa x nya…ak beraya sebagai seorang pelajar UTP…hoho…duit raya sah2 la hampir2 x dpt kn….dah besar katanya….cuma tahun ni laen skit….ak balik kampung ayah…mcm tahun lepas n tahun2 lepas…ak ikut mak balik kampung…tp tahun ni tetiba lak g beraya kampung ayah…cuma sedih skit la…sebab atuk dah meninggal dunia beberapa bulan yg lepas…so tahun ni kalau adik beradik ayah ak berkumpul…mereka wat meeting katanya…meeting apa?? aku x tau n aku x brapa nk amik tau..tu urusan adik beradik ayah aku…tp yg slack skit….baju melayu raya pakai yg tahun lepas nyer…muat lg kata mak ak…ah…peduli apa ak?? janji ak beraya ye x??

ok la…gue pun mau tido…esok byk kelas… lgpun ak pun x byk benda nk ckp pasal raya thn ni…sebab perasaan dier dah kurang skit…i wonder why?? lgpun ak still ada sedikit sentap ni…x payah tanya kenapa…

thought of the day: You need to pull it together. Tyra Banks