Monthly Archives: January 2009

Chapter 20: Apple Pie A La Mode

(nota: tajuk kurang berkaitan ngan post ni…huhuhu…)

erm…hahaha…post ni saja je nk buang masa jap sementara nk tunggu waktu meeting ETP (walaupun dah lepas dah sebenarnya)…

yes…tepat skali…sem ni ak amik subjek Eng Team Project a.k.a. ETP…

subjek ni mmg memerlukan teamwork yg solid ngan idea2 yg bernas untuk menjayakannya….

dlm grup ak (no 63)…ada 2 bdk Chemi (ak & fakhirin), 2 bdk Mechi (awe & saad bdk egypt..), 1 bdk EE (hafifi) …n 1 bdk CV (weda…n she’s the only girl…n also our leader…glamzz sgt!!)

gue dlm grup tu jd treasurer…kerjanya…mintak claim la, wat list brg2 la…n maybe kena beli brg skali kot…hahaha…kelass x??

hurm,…apa yg ak perhatikan sem ni…jadual x sesak mcm last sem…byk waktu free…kelas jaraknya jauh2 antara satu sama laen dr segi masa ngan tempat….

akan tetapi…kerja2 ak berlambak2 (atau bakal berlambak2) sem ni…

so mmg sudah ku jangka…kesibukan sudah bermula…walaupun ak masih bleh bersenang2.,..tp ak kena bersedia utk busy la…

dah la ari sabtu ni ada internship briefing…so nanti dah kena wat resume lg…cr company lg..haih…

tu blom kira lg ngan assignment Transport Phenomena…haiyoh…mcm byk soklan kena wat…kau mampu?? nk study kena 4 jam utk subjek tu..lecturer yg suruh…haiyoh…abis la ak!!! xpe2..yakin jer!!! blaja jer…silap2 dpt A subjek ni…ha, x ke suka kau??

pastu…blom campur lg ngan kerja2 MAKK…dept gue Ceremony n Protokol…tp event start lmbt skit…bln 4…hahaha…maknanya tiap2 bulan ak busy la…

tp dlm busy2 tu…maybe sempat lg kot layan criter kt laptop…

my current favourite:

1) America’s Next Top Model (my all time favourite…season 12…bln 3 br start kalau x silap)

2) Survivor (ni pun mmg favor giler…last season (Gabon) agak best gak…yg season akan dtg…wat kt Tocantins, Brazil…start 12 Feb premiere dier…)

3) CSI: NY (ni baru2 ni layan kt UTP…tp kt umah dah lama layan skit2 ngan familia gue…)

4) American Idol (skang season 8…mcm best je)

dah tu bkn stakat tu je…lagu2 pun ak layan jer….ada byk lagu yg ak suka…tp ak suka giler: Beyonce – If I Were A Boy; Leona Lewis – Footprints in the Sand; Pussycat Dolls – I Hate This Part ngan (lagu lama kot…) Destiny’s Child – Sweet Sixteen & Apple Pie A La Mode & laen2 la…

erm…tu je la kot…masa dah suntuk…nanti kalau ada apa2 story baru…gue letak kt sini…

buhbye…

thought of the day: “You might be giving these skinny little bitches a run for their money.” Janice Dickinson to Toccara Jones, Cycle 3

Advertisements

Chapter 19: Ceritera Cuti Sem July 2008 & 2009 expectations…

erm…dah lama x update kn…alah, waktu cuti ari tu, gue malas bebenar sebenarnya nk update…saja nk peram cerita2 time cuti sampai jadi pekasam yg sedap….br la release…gitu!

anyway, sebenarnya gue br je balik dr IKIM kt KL…almost seminggu ak kt sana temankan team debate UTP (junny, hairul n mira…serta wadi sbg simpanan n zik serta ak sebagai…ntah la…mcm2 kot)…alhamdulillah….UTP dpt tmpt ketiga je…ok la tu…janji dpt masuk semifinal….time tu kalah ngan USIM…tp waktu penentuan tmpt ke-3, lawan IPIS…menang plak…huhu…

erm…cuti sem kali ni…apa ak wat ek?? first skali,  jalan2…x la banyak sgt…tp gigih gak la g KLCC ngan Pavillion dlm masa sehari ngan my brother…kt KLCC tu tgk Bedtime Stories…best giler…x bleh blahnya, ada tikus belanda yg bermata besar tp comel…hehehe…erm, kt Pavillion jalan2 window shopping je…duit x banyak u’ols…nanti ak dah kaya esok…merasa la seharian shopping kt sana…

pastu famili gue pindah umah….alah, umah sama blok jer….tp tingkat bwh…penat giler nk kena angkat brg2 berat mcm almari antik kt bilik mak ak tu…almari tu dr zaman mak ngan ayah ak still together lg dah wujud….smpi skang tahan lg almari tu (walaupun mak n ayah ak dah x bersama n memulakan hidup baru masing2…. ~feeling sayu jap…)

pastu sem ni…x wat apa2 sgt….setakat menambahkan lemak badan je…makan tido je kerjanya…

pastu tup2…dpt msg dr MAKK X….dept CnP (dept ak la…) ada meeting malam sabtu lepas….gigih la mak ak antarkan ak balik…huhu…mum, thanks 4 that!!! pastu meeting malam tu…

n then, junny serta hairul ajak ak ikut team debate g IKIM…erm, ak apalagi..ok je nk g join team debate…at least ada gak dpt rasa pengalaman tgk debate…huhu…kami diiringi oleh Ustaz Rahmat, imam masjid UTP…hurm, baik gak ustaz ni rupanya…sporting giler…siap temankan team debate cari n wat bahan utk debate….erm, disebabkan debate ni ala2 islamik skit…so bila ada ustaz ni, byk gak la ilmu2 yg dpt diperoleh dr beliau…thanks ustaz…

erm, pasal result sem Jul 08….alhamdulillah….still DL…tu yg gue suka tu…yg best lg tu…sumer subjek yg ak amik ak dpt A-….even Process Safety pun dpt A-…ak ala2 target dpt B je…mengenangkan coursework mark yg x best tu…tp ok la…meningkat result ak…GPA 3.75…so CGPA 3.7…alhamdulillah…kepada yg naek resultnya tu tahniah diucapkan…kepada yg laen tu…tahniah gak…at least u’ols dah try ur best….sem ni usaha lg gigih lor…

erm….skang ni dah tahun baru kn…sem baru…byk kerja skit la plak….maklumlah dah 3rd year kn…ETP (engineering team project), nk g internship lg…ngan kerja2 MAKK…hurm…it will be a challenging semester….xpe2….yakin je…

azam tahun baru: nk menjadi insan yg lebih baik…nk maintain result mcm sem2 lepas….kalau dpt naek lg bagus…pastu nk menjadi seorang intern yg baik n bagus…hahaha…sem dpn gue intern kot…kt mana?? we’ll wait n see…

ok la….dah banyak giler ak tulis ni…cukup2 la dulu…nanti kalau ada apa2 story lg ak criter la…

akhir kata….Selamat Menghadapi Sem Jan 2009 to all UTPians…buhbye…

thought of the day: Crap. Crap. Crap. Covergirl. That is what I have been dreading. Lauren Utter