Monthly Archives: April 2009

Chapter 26: Let’s Get Rid of the Weak Players Before We Even Start

(post ni ala2 pendek gak la…compared to the last two posts before….kekdahnya kalau ak tulis panjang2 kan…komplen plak kn masing2?? hurm…)

selasa – presentation CPDC – kena komen – silap control loop utk 1 unit operation – nasib baek yg laen2 ok – pastu – presentation PCS – persuasive kekdahnya – ak wat – encourage org jimat air – boleh? – delivery bagus kata Pn Asyikin – ok la – dah abis PCS secara rasminya!! –

rabu – etp presentation – start lambat – evaluator lmbt smpi – ok la – sumer suka ngan project kami – tp sentap skit – project kami – katanya bkn project engineering – projek ni ak nyer idea kot – mlm pastu – saling-kesentapan berlaku – org sentap ngan ak – ak yg sentap ngan dier plak -ak tercarut dier – tu je – daaa….

khamis – test 2 CPDC – hampagas ak rasa – x dpt jwb separuh – redha je la – tunggu ari isnin – kacau la test ni ngan study week (a.k.a holiday aku!!!) – test 3 – harap2 lepas – mlm – jumpa lecturer TP – wat make-up assignment 2 – dpt wat gak – huhuhu – abis dah –

jumaat?? – nantikan…

(nape ak tulis mcm tu?? sebab ak malas nak menggubah ayat…boleh??)

thought of the day: I just want you to know that some people have wars in their country. Natasha Ivanova

Chapter 25: People That You Like Want To See You Suffer

erm…

status gtalk ak: Damn!!! tercalar la rekod bersih aku mcm ni!!! seriously can’t wait for study week…

mmg apa yg ak rasa skang ni…mcm tu la status gtalk ak…

(nama ak naek kt Transport Phenomena nyer list…pasal attendance ak 64% jer…boleh?? jangan2 la ak kena barred…abis la ak mcm ni…erm…mcm mana ek??)

so, it’s true then…that sometimes status gtalk pun bleh hint-kan apa yg kiter rasa kn??

erm…

(my new addiction…photofunia…gila x?? best2..lg pun apa yg ak bleh ckp kan right now is…FIERCE…huhu)

here’s my top 5 fav shots via photofunia:

photofunia-9af73

erm…sampai terngintai2 tu pesal??

photofunia-9d878

suka colour template dier…match ngan photo gue tu…

photofunia-99869

~pitamm…. gambar kt kedai perfume…kau mampu??

photofunia-a4f8e

haiyoo…famous sgt kah?? smpi siap ada org bersihkan gambar tu…

photofunia-a261d

~pitamm kali ke-2… kau boleh ke mcm ni?? x dpt der…

thought of the day: “As a plus-size model, just me being here is a big deal… no pun intended. Whitney Thompson

Chapter 24: The Biggest Fraud in the Game

huhuhu….ni mood nk blogging tetiba dah dtg..so dah alang2 tu tulis je la apa yg nk kn??

(note kpd diri: jgn baca byk sgt blog org laen kali…)

anyway, kepada UTPians (especially yg amik ETP) yg dpt masuk EDX, congratz diucapkan….kpd group ija,dayah, hooda, aqin+mizah+fahmi, naddy, eppy, malleing+c-b, fatin alias+yaya, zeela+p-nut, pidot EE, embun, ikin+zieer+nana, sah+elly, farha CV+zahidah+anas, chin, ide+muhibbah+ignatius, zik+epit, kak sue+diby, (byk group yg masuk kn??) serta yg laen2…wat baek2 tau utk EDX nanti…

walaupun sentap skit sebab grup ak (grup 63) x dpt masuk kn…but it’s ok…thinking on the bright side…ak leh la rilex2 lebih skit…x la stress sgt ngan ETP ni…lg pun next week start byk test kott….so bleh la fokus ngan test2 ni…

yg paling penting bak kata fakhirin…keep the momentum…yess…ada lg presentation utk ETP lg…btol2…

hurm…PCS nyer presentation la plak…x pikir lg idea utk persuasive…ak dah la lemah skit bab2 persuade org ni…mcm mana??

HELP ME PLEASE!!!!!!!

(ala2 desperate la plak…)

ha…ni blom tiba lg project CPDC…group project ngan 10 org/grup…dlm grup ak…ak jd leader sebulat suara (tanpa kerelaan diri…)…hurm, weekend ni kena start kerja la kn??

(ala…br plan nk berehat puas2 ala2 diva…huhu…)

nape ak rajin blogging?? sebab internet connection dah improved so much…thanks to MPPUTP…keep up the good work…kalau x, sia2 kitorang undi kamu semua tau…

(p/s: still sentap sebab dpt tau my favourite contestant on my fav show has been voted out + blindsided..lucklily dpt jd 1 jury…merasa la sapa2 yg dah kenakan beliau ni…huhuhuhu…sedihhh!!!! mmg the title said it all…)

casttruck

(that’s the contestants of my fav show…)

(of course la it’s Survivor: Tocantins…)

(my fav contestants?? hampir sumer la…1-2 org je yg ak anti skit…yg ak suka tu la dah voted out…boleh??)

(ha…satu lg benda yg wat ak sentap: my beloved brown-striped glasses dah patah…diulangi, dah patah…patah masa bila?? b4 nk jumpa lecturer…nasib baek x patah dpn dier…malu siot kalau mcm tu…waktu tu kiranya jumpa lecturer x pakai glasses…boleh?? nasib baek ak x separuh buta…akan tetapi, ini bermakna ak terpaksa la  guna cermin mata lama yg dah wujud sejak ak masuk form 5 lg..boleh??)

tu je la kott….kepada yg dah dtg melawat blog ni…

THANK YOU SO MUCH

n jgn buat2 lupa lak….drop ur comment kt sini…nanti gue bleh la try reply ek??

thought of the day: It’s something extra special.” Tyra Banks

Chapter 23: It’s Been Real and It’s Been Fun…or is it??

salam…

huhu…agak berzaman kan x update blog ni?? maklum la…agak sibuk skit…n bila dah sibuk…byk la criter2 kn??

huhu…so antara update2 dr gue… (ala2 meeting plak!!!):

1) MAKK X 2009

– ari sabtu lepas (11.04.09), MAKK X telah berlangsung ngan jayanya kt Main Hall…kedatangan org2 jgn tanya…event berjalan agak lancar la…walaupun agak terganggu skit kn…tp ok gak la…thanks 2 all committees, especially my dept (CnP) kerana tlh berjaya menganjurkan event ni…n performance from Perkusigatra (World Percussion Ensemble) agak best gak la…walaupun lama siot…

– 2 hari pastu…ada lak post-mortem within CnP dept la…banyak gak isu2 yg dibincangkan ngan solution2 nya skali…apa yg penting…x yah nk salah2kan org…sendiri nyer salah yg patut tgk dulu kn?? pastu ada la sumer komiti bg final word…maklumlah pasni kalau jumpa pun blom tentu kan?? biler turn gue…gue ckp kalau kiter kata diri kiter ni busy sgt smpi x dpt jalankan komitmen kt event ke blajar ke…ingat la, org laen pun busy gak…pastu apa2 hal, kiter kena ingat balik tujuan asal kiter masuk UTP…bkn kerana event…tp kerana study kn?? kn??

– huhu…4 sure i’ll miss all of them…org2 dln CnP MAKK X: imran (Dept Head), nana-se (assistant head), salwa (S/U dept), faiz jalal, hazwan arif, izkar, kamil, anam…serta SV dept kami, safinah (jgn lupa beliau plak!!!)…u guys rocks…

– n utk committee2 dept  laen gak….thanks for all guidance for u guys….n to all of you…it’s been a pleasure to know n work with you…huhu!!!!

(dah2…malas nk pikir pasal ni lg…baek fikir pasal hal2 akademik plak.. ~matilaa…)

2) hal2 akademik: CAB 3014 – Chemical Process Dynamics & Control

– test 1 CPDC…menyampah la bila dikenangkan balik…tp nasib baek markah ok gak….agak terkejut la (drama sgt!!)…n markahku yg paling tinggi dlm kelas ak…(Hahahaha…kembang jap)

– akan tetapi, lab evaluation oleh Mrs Haslinda pada 07 April 2009 sangat menyakitkan hati n mengecewakan n menyampahkan bagi ak…kisahnya, hari nak evaluate tu…ak terlambat 1 minit ke lab building 3….1 minit je pun…tu pun dah abis berlari laju tu…tetiba gue ‘dijemput’ keluar dari lab CPDC tu oleh lecturer ‘kesayangan hamba’ itu kerana ak lambat la…ishk2…sentap 1000X sentap ah jadinya…tp last2 ak dpt wat gak…ada gak yg lambat mcm ak..tp markah dpt separuh je la…org laen maybe dpt 5…ak dpt 2.5 jer…ada ak kisah?? patutkah ak kisah??

3) hal2 akademik: CAB 3023 – Process Plant Design

– yang ni no comment la….agak byk x dtg kelas gak kdg2…test 1 plak…separuh je bleh jawab ngan yakin…tunggu result je la…

4) hal2 akademik: CAB 3033 – Transport Phenomena

– yang ni…erm…ak kena perli oleh lecturer, Dr Nurul Hasan tu…waktu nk wat make-up utk assignment2…ak mmg agak pemalas skit bab2 assignment….sekali byk kot soklan yg diberi beliau…soklan2 tu plak esoknya ak kena antar…mcm mana?? ha..dier kata kt ak: test nyer markah very good (kembang lagi!!) tp assignment n task submission agak x bagus…n dier suruh ak lebih sincere (read: ikhlas) waktu subjek dier…baek sir!! (again…patutkan ak kisah??)

5) hal2 akademik: GAB 3112 – Engineering Economics

– project underway…test 1 dpr 18/20…test 2 menanti next week….syllabus dah abis…tu je la…

6) hal2 akademik: HAB 2033 – Professional Communication Skills

– menanti turn wat Business Meeting…ak jd Chairman…grup aku lak yg last present kaedah nya…

– waktu technical presentation..ok la pada hemat ak…hurm…tu je la…no comment…

7) hal2 akademik: MAB 3013 – Engineering Team Project

– fabrication bahan dah siap….testing done…evaluation oleh SV dah…tgh tunggu demo je esok…wish me n my group 63 good luck…huhu…

8) hal2 laen

– ha…ak dah dpt tmpt utk internship dah…lega rasanya…ak dah accept skali…kt mana?? ak dpt kat “MITCO Equipment & Chemical Department, MITCO Japan, Level 12, Tower 1, KLCC.“…ni alamatnya dekat ngan umah la….haha..x yah sewa umah…mak ak pun x kisah ak dpt intern kt KLCC…alah, intern je pun…kepada yg dah dpt…tahniah la…kepada yg blom…usaha gigih skit jer…insya-Allah dpt la tu...

(p/s: kata org…ak sorang2 je nanti kt tmpt tu…btol ke?? takutt….)

– apa lg ek?? ntah la…nanti ak criter lg kalau ak ingat…ha, yg best nya skang ni gmail dah leh bukak balik…gtalk masih bengong lg la…huhuhu…

maybe that’s all for today…see u guys later ok?? buhbye….

thought of the day: “I have a vision!” Anya