Monthly Archives: May 2008

Chapter 3: Final Exam Jan ’08

Salam Bloggers…

hurm…ari ni (26/5/08)…berakhirlah final exam yg menyeksakan….utk aku n budak2 coursemate aku la….ada yg abis lmbt…

exam week kami di utp ni bermula pada 11/5 yg lalu….n paper pertama ku..pada 16/5/08…agak lmbt la…tp yg geramnyer tu…second week dtg je…berderet2 paper kami…dah la paper2 yg berat plak tu….hurm…

sem ni aku amik 6 paper – yg dlm bold tau (terjemahannyer dlm BM…bg sesiapa yg x paham BI…):

1) Strength of Materials (Kekuatan Bahan)…ni subjek ala2 Statics (Statik) n Solid Mechanics (Mekanik Bahan) la…1st paper daa…ok la menjawabnyer…x seksa sgt mcm paper2 laen…tp kn…x ke pelik…kami bdk2 Chemi…belaja 2 subjek bdk2 Mechi…n cuma ada 2 credit hour je??? hebat2…

2) Basic Arabic Communication (Bahasa Arab Komunikasi Asas)…asas sgt…sekali aku amik arab daa….yg ni faham2 je la kalau aku kata susah skit menjawabnyer…

3) Numerical Methods (Kaedah Berangka)..ni sujek matematik (ha…maths lagi??)….walaupun kononnya x cukup masa…tp ku sempat gak menjawabnyer….hahaha…huwaa….tp coursework gue x best langsung…huwaa… 😦

4) Separation Process I (Proses Pengasingan I). sabar saja aku..boleh aku tertinggal kalkulator waktu exam paper ni…jenuh la aku tunggu 1/2 jam…br leh kuar dewan n amik kalkulator ku kt dlm pencil case aku…laen kali kena hati2 la jawabnyer….n lecturer subjek ni (Dr T Murugesan) antara yg paling best pernah gue jumpa…tq

5) Chemical Engineering Thermodynamics (Termodinamik Kejuruteraan Kimia) aiyo…killer subject n killer paper ni…tp nasib baek aku leh jwb…walaupun dah sampai sakit kepala jd nyer….kesian kami….dah la ari sabtu ptg paper ni….sabar je la…

6) Process Heat Transfer (Pemindahan Haba Proses)…yg ni last paper…ok gak la…mcm paper2 yg laen…lecturernye (Prof Binay) pun best gak la…byk knowledge pasal Chemical Eng…bagus2…

hurm…sepanjang study n exam week ni…mcm2 telah berlaku…ada yg gaduh2 la..ada yg sentap2 la…n ada gak yg gembira…n yg paling penting…IRC tu dah mcm umah ke-ntah berapa aku…n aku dah x heran ngan kesejukan Chancellor Hall yg sejuknyer mengalahkan peti ais….

huhu….ah, skang ni kena packing barang la…kena g OBS la plak…amende OBS tu??? Outward Bound School…ada byk aktiviti outdoor…kat Lumut katanya…nanti kalau aku dah balik dr sana…aku story2 ngan korang la…

huhu….dah la…aku nk g lyn movie la….n for all UTPians…happy2 holiday…jumpa lg di sem July 08…bye

Thought of the Day:

“Blond? Now I have an excuse to be stupid,” Naima Mora

Advertisements

Chapter 2: Afil, Qorie dan …

hola…

ari ni br je lepas study Numerical Methods…maklum la…next week dah start final exam dah…

hurm…bila dikenangkan balik..telah banyak perubahan yg berlaku kt dlm diri ini…smpi kan ada sorang ex-schoolmate aku kata aku dah wat plastic surgery…motif???

huhu…untuk pengetahuan korang…sejak aku dilahirkan di dunia ni sampailah lepas abis SPM…satu2nya nickname aku ngan keluarga aku atau member2 schoolmate aku adlah AFIL..tu je la…nak panggil aku dulu2 tu…panggil afil je..

pastu aku masuk UTP pada Jan 2006…n sejak ari tu…aku tau akan banyak perubahan dlm diri ku ini di UTP nih…di sini la aku sudah lebih mengenali diri ini…siapa sebenarnya aku?? n aku telah bertemu kwan2 yg best n baek sgt…n 4 the first time in my life…aku dpt nick baru…QORIE…

nick Qorie ni zieer yg bg waktu MAS…pastu aku berkenalan ngan Zikri, Morkge, Konar…pada sem 2 foundation…aku kenal lak Eppy n Ijoy..maka lengkaplah 7 org of My Bestest Friend di UTP…aku selalu refer diorang sebagai my UTPcat Dolls…yess

hurm…setelah hampir 2.5 tahun aku duduk di UTP…banyak perubahan dlm diri ini…alah…muka tetap sama gak..hurm…kalau x caya..tgk la gambar2 ni:

1) waktu zaman SPM dulu (kat SMK Seri Bintang Selatan)…aku ni skema skit…alah…selalu je kena kacau nganbudak2 lelaki kt sekolah dulu…hampeh…tp yg pasti…aku tetap the best student kt sana…wuhuhu…serius miss diorang seyh…

cuba cari di mana saya...

2) bila dah masuk UTP plak…laen skit…waktu Foundation (2006)…still skema…tp dah berani skit la…mungkin kerana kat sana aku dah dpt kengkawan yg sekepala ngan ku…

(foundation 1st…)

(foundation 2nd…waktu lab physics II…)

3) dah grad plak…grad dr foundation je la…masuk lak dunia undergraduate…ni blur2 skit la…2007…byk cabaran n banyak la gak konflik…tp tetap sukses gitu…

(1st year 1st sem…waktu lab organic chem…)

(1st year 2nd sem…waktu make-over…katanya…)

(waktu Syntech Raya dinner 2007…menang best dress tau…)

4)hurm…skang ni dah 2nd year dah….lagi byk kerja…byk tanggungjawab…tp yg penting…study tetap no 1…x gitu??

(waktu MAKK dinner 2008…)

ok la…ni aku nk g sambung study kt IRC ni…nanti kalau ada benda menarik…akan ku tulis di sini…salam bloggers…

Thought of the day:

“sometimes, I wish I could said, “Easy, Breezy, Beautiful, CoverGirl” without any doubt…but in reality, I know that it ain’t easy and breezy, but it’s still a beautiful life journey for me…,” Qorie Caridee-Longoria

Chapter 1: Hello world! a.k.a. Introduction to Are-Feel Qorie

salam bloggers….

hurm…setelah sekian lama…akhirnya aku ada gak blog yg proper skit kn….alah, b4 this aku selalu guna blog friendster je…tp kali ni aku perlukan perubahan…perlukan nafas baru…maka terciptalah blog ni…

well, sebagai salam perkenalan…ni la serba sedikit tentang diri aku:

nama: (bakal Prof. Dr. Ir.) Mohd Afil Bokhari bin Jamil (panjang ke???)

b’day: 28 July 1989

pasal aku: ntah…

-first yg korang kena tau…aku ni die-hard fan of ANTM…amende tu?? just search kt wikipedia je…

(alah…search je la…wanna be on top???)
-agak baik hati (perasan kah?)
-penyabar(walaupun asyik hilang sabar je!)
-single n always available(hehehe!)
-forgiving (maybe ni maksud di sebalik nama aku kot…)
-pandai(x caya ke?)
-can be a good listener (hurm…)
-suka membaca (almost everything aku baca tau!)
-suka bergossip n mengumpat(hahaha)
-agak pendiam(kalau ngan strangers la!) tp kalau dapat jumpa geng@friends…mulut ni terus jadi laser n byk mulut nya nanti…
-yg paling aku perasan skali…i’m multi-faceted person…maksudnyer..aku ni bleh jadi pendiam, bleh jd celupar, bleh jadi baek, bleh jadi jahat…

lagi apa ek? korang nilaikanlah sendiri…any comment is accepted…

right now, i am a chemical engineering student (subject feveret: ntah…sumer kot??) here in UTP…n kalau x de masalah, aku akan graduate pada thn 2010…pastu nak wat apa ek?

well…itu je la perkenalan aku dahulu….kalau ada apa2 nk tanya ke…nak komen ke…just drop it here…aku x kisah

(NOTE: dlm blog aku akan selalu ada benda2 mcm ni…ni untuk tatapan umum gak…huhu…)

Thought@Quote@Info of the day – just for my horoscope…huhu:

Leo (Jul 23 – Aug 22) – as in 10/3/2008

The Bottom Line

You must make an effort — even if your heart isn’t one hundred percent into it.

In Detail

Make an effort today — to talk to that person who no one else will talk to, to solve that problem that has been plaguing you for so long, to fix that household repair item once and for all, whatever. Trying will take you a long way today — perhaps even all the way to success. So even if your heart isn’t one hundred percent in it, you should give it a go today. If you always shy away from things that make you uncomfortable or intimidate you, you will never go as far as you could.

fikir2 la ye…

see ya…