Monthly Archives: April 2010

Chapter 46: Now Who’s in Charge Here?!

(sekadar gambar hiasan)

sebenarnya aku skang ni very the xde mood nk update blog…

tapi disebabkan masih ada manusia yg gigih tgk blog aku ni kan…so dengan ini aku update la yer??

update kali ni pasal dinner batch Jan 06…

kali ni insya-Allah jadi la kn?? bukan macam last time before nk g intern tu…nk wat bukan maen semangat lg…siap ada tema “chocolate-strawberry” lg…tup2…x jadi…mcm hanjeng sgt!!

(chocolate-strawberry kah??)

tapi kali ini mcm ak ckp td…insya-Allah jadi punya kan??

lagipun…yang tak tahan nya…disebabkan aku ngan gatalnya volunteer nk jd committee dinner kali ni kn…so secara automatiknya ak dilantik (oleh ntah-sapa-ntah…tapi aku speku Piah la kn??) menjadi wakil budak2 Chemical Eng yg bermajor Process Analysis & Control…

kekdahnya budak2 control brapa orang jer?? 9 orang sahaja…

bila difikir2kan balik…untung gak ak sebenarnya…

sebab tugas wakil course-major (setiap course kn ada mcm2 major?? so 1 (atau lebih) orang ditugaskan utk jaga 1 major di bawah dier la…) ni adalah utk kutip dua benda dari budak2 major dier…

iaitu duit dinner (RM 45.00 termasuk makan2, main2, cenderahati dsb…) serta butiran peribadi utk disumbat ke dalam CD cenderahati (kelass x kitorang?? KAU ADO??)….

so since major aku ni yg paling sedikit studentnya dlm kalangan bdk2 Chemical kn…so mcm x serabut sgt la nk keep track sapa yg dah bayar n sapa yg blom…

cuba kalau ak masuk major Process Plant Eng…yg ak dgr paling ramai manusia dlm course tu…

tak ke kau pitam nk keep track kn?? (mungkin sebab tu la wakil Process Plant ada 3 orang kot…)

(sekadar gambar hiasan lagi…)

huhu…on a side note, ada dua KB (kawan baek) aku pun masuk jadi committee gak…

si Konah jadi Ketua bahagian Prizes (yang akan diuruskan oleh bebudak Chemi laa…) serta wakil major Gas & Petrochemical Eng –>aiyoo…tamak sgt kau kn?? **oops

manakala si Zikri kerawang tu plak…jaga major Energy utk bdk2 Mechanical…

padahal manusia sorang tu major Manufacturing kot…so mcm mana tu?? **pengsan


(gambar hiasan lagi…)

so anyway, kepada bebudak Jan 2006 yg x tau lagi pasal dinner tu, here are the details:

JAN 2006 Batch Dinner

Date: 8th May 2010 –>before study week…mampu???

Venue: Clearwater Sanctuary Resort, Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan –>kowser ak kalau nk wat jauh2 kan??

Payment: RM 45.00 –>x mahal x murah kan??

Dress Code / Theme: (ni ayat Piah ke Non…ak x sure sgt) elegant black and white  (but you can still match them with your preferred colour. you also can go to stylish, funky or any style you like as long as you avoid wearing too simple like you wanna go to pasar malam ) –>kelass sgt theme dress kali ni kan…

korang2…agaknya la kan…kalau aku pakai mcm ni OK x??

(merasa la korang…)

erm…rasanya tu je la dulu kot…

nanti kalau ak rajin (mcm la aku ni rajin sgt kn??) nk update aku update la yer…

thought of the day: “But that’s why it’s called COVERGIRL because it covers up THE MAN IN YOU.” J. Alexander

Chapter 45: You’ve Got That Puzzled Look

semalam aku join bdk2 chemi batch aku (x semua pun) makan2 kt shabu-shabu kt manjung….

kekdahnya skang ak dah tau la amenda shabu2 tu…

so next time kalau orang dok borak2 pasal shabu2 tu…

xde la aku lost sgt…

pas makan2…kami jalan2 lak kt lumut waterfront tu…

tapi 1 benda yg pasti….kat shabu2 ke lumut ke…

asal ada kamera n spot yg best…mesti bdk2 ni x nk lepaskan peluang bergambar kn??

so since ak malas nk describe lebih2…

i’ll let the pictures do the talking…

(kalau aku rajin…ak letak caption skali kot nanti…)

(p/s: gambar ak amik dr FB bdk2 ni jer…)

thought of the day:

‘Furonda’s Tips For Successful Interaction.’
1. I will treat you in a way identical to, or worse than, the way you treat me.
2. I am the best person to discuss me with.
3. If you need anything other than emergency items, please do not ask me.
4. Please stay out of my personal business unless I invite you in.

Furonda Brasfield

Chapter 44: The Brains Behind Everything

ada suatu hari tu…

sewaktu aku sedang surf2 internet (blogwalking, facebooking bagai…)…

aku terjumpa benda ni…

agak menarik la…

sebab dier cerita pasal SUDUT PANDANGAN!!! sesuai sgt kn??

sumber asal kat sini

kekdahnya, manusia ni kan macam2 jenis…mcm gambar di atas ckp la…dengan air segelas tu pun dah mcm2 org bleh fikir…apatah lagi masalah2 dan isu2 lain di dunia ni kn??

so kamu semua ni golongan jenis apa yer??

by the way, aku tetap la busy seperti biasa…dan aku tetap la ala2 malas nk wat kerja…mampu??

thought of the day:Not only do I want this, but I desire it!Jaslene Gonzalez