Monthly Archives: March 2010

Chapter 43: That’s Baked, Barbecued and Fried!

post ini pendek saja…

sebenarnya ak masih xde idea best2 nk update kt dlm blog ni…

tp ak terinspirasi ngan komen2 dari post sebelum ni… (thanks SAM)

tu yg dtg semangat nk update ni…

anyway, jadual minggu ni agaklah x best…

sebab:

– ada seminar FYP

– kena jumpa SV PD 1 (yg ni tiap2 ari selasa kekdahnya)

– kena siapkan Progress Report 1 FYP

– assignment MPC x siap2 lg ni!!! due date Selasa ni..boleh??

– kena siapkan lab report IACS…

– ada test SBE ari rabu ni…

the only good thing this week is that: AKU AKAN BALIK KL ari jumaat ni!!!

ak x kira…ak nk balik gak…

sebab last week, waktu cuti mid-sem…ak x balik…

konon2 gigih la nk fyp bagai kan?? padahal last2… NAN-ADO!!!!

tapi minggu ni ak balik KL!!! suka2…

err…nk tulis apa lg ek??

SIDE NOTE:

perhatian!!!

ak rasa AF8 kali ini mcm x hangat jer!!!

so, dari korang layan AF8…

baek layan ANTM cycle 14….

yang penting…FIERCE!!!

(komen2 yg x membina ak x nak layan…tapi ak x nak delete…boleh??)

thought of the day: You are the reason why young girls of America are leaning over the toilet and vomittingTyra Banks

Chapter 42: This is How You Lose a Million Dollars

tajuk post ni pun dah menbayangkan apa yg ak nk cerita ni kan??

so lets dgr story…

************************************************************************************************************

CERITA 1

semalam siang (6/3/2010)…ak ngan lagi 27 pelajar2 UTP g la trip ke Gua Tempurung…ni organized by nujum Morkge la…

dlm trip tu ada 28 org semuanya…5 lelaki ngan selebihnya perempuan la…kereta ada 6 semuanya…

asalnya nk gerak ala2 kul 8 am tepat2 la…tp last2 gerak lmbt skit kot…erm…xpe2…

ni kami sebelum masuk gua…

trip masuk dlm gua tempurung ni makan masa 3 1/2 ke 4 jam gak la….

naek tangga 1 km…pastu lalu sungai bwh tanah…

penat?? mmg penat gak la…nak2 waktu nk patah balik tu….

kalau jalan2 biasa xpe gak…

ini smpi kena tunduk dan/atau merangkak bawah gua tu…

mcm ak yg tinggi ni sah2 la kena mengensot bagai…mau x penat kau!!!

yg ak pitamm tu waktu nk kena turun gelongosor kt part gua mana ntah…

sudah la ak ni seram skit lkalau bab2 gelongsor…pastu sumer org dok suruh ak turun  cepat kan??

merasa la ak feeling diva seminit jap…suruh sumer org diam…

pastu last2 ak turun gak…tapi morkge kata muka ak mcm nk pitam btol2…ye ke??

(tuu diaa….selalu asyik dok kata nk pitamm jer…amik kau btol2 pitamm…)

but overall, trip ni kira enjoy gak la…

ye la…yg pergi trip ni sumer ak kenal gak kn…so x de la rasa strange sgt…

tp tg menarik skit tu…trip kitorang ni turut disertai oleh a group of international students ngan teacher diorang skali dari Penang kalau x silap…

conclusion: trip yg best tapi ak x sure la nk pergi lg ke x kalau ada org ajak pergi lain kali…

kitorang sebelum nk patah balik…

(p/s: at the moment ak xde idea sgt nk tulis apa lg…nanti kalau ada aku add je la kt sini tau!!!)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CERITA 2

malam tadi pulak…lepas balik dari Ipoh….ak g la tgk FESCO plak…

FESCO (Festival of Colours of the World) ni event tahunan UTP Performing Arts Group…

so since ak dtg ala2 lmbt skit (around kul 9 pm kot…)…so ak dah tertinggal skit jer performance dari universiti2 itu…

kalau x silap ada total of 21 universiti kot yg perform….termasuklah UTP…

yg spesial nya tahun ni nyer FESCO siap ad award2 bagai….mcm2 la award dier…termasuk Audience Choice Award…

award yg satu ni ak ingatkan UTP bleh menang…tuan rumah katanya…

tup2 Sunway University College yg menang…maybe sebab diorang nyer performance agak menarik perhatian kot…konsep Indian Musical kn…ala2 tgk balik criter Hindustan + Tamil kot…sumer org suka la tu….

besides that, performance diorang x terlalu typical mcm yg laen2….yer la…tema tahun ni 1Malaysia katanya kn?? so boleh agak la style performance yg typical mcm mana… (kalau bleh masukkan sumer tarian dlm 1 performance mcm mana??? kau mampu??)

bagi aku, tahun ni nyer FESCO is much better than last year la…

especially dari stage setting smpi la ke performance dari Universiti2 yg masuk la…

tapi benda yg ak nk pitamm sgt2 ni ialah “kenapa setiap performance yg pakai kipas lipat…mesti ada sorang tu ala2 pose2 tercicir kipas tu…bukan 1 kali ak tgk plak tu…dah beberapa kali dah….smpi kalau ak tgk dier bwk kipas selit kt belakang dier…ak siap boleh expect…”ni kalau x tercicir ni kira bagus la ni kn??” so harap2 tahun depan kalau ada bwk kipas (atau aksesori laen…ni pun kadang2 leh tercicir gak tu…), jgn bg cicir sudah!!”

yg pasal award2 tu agak baru gak kn dlm FESCO tahun ni….yg penting Best Performance tetap UTP yg menang kan???

so tahun depan nyer FESCO mcm mana plak yer??

(p/s: ala…tahun depan ak dah grad…n maybe dah kerja dah kot…tgk la…kalau ak free, maybe ak nk tgk FESCO thn depan kot…)

thought of the day: (after getting makeover done) I guess this proves that any look can work for me”  Natasha Ivanova