Monthly Archives: May 2009

Chapter 30: I Have the Advantage…For Once

(kena tagged lagi…baru je nak happy2 sebab exam dah abis…ishk2…by the way thanks cik nisah kerana membuatkan aku terpaksa buang masa jap…)

PERATURAN:

ubertag

1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.


2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.

– seorang perempuan (bukan lelaki)

– seorang pelajar UTP…jurusan Sistem Maklumat Perniagaan a.k.a. BIS

– baru berkecimpung dlm dunia blogging ni… (saja je kn nk tag ak balik kaedahnya??)

– sekarang tgh intern kt…BASF PETRONAS Chemical, Gebeng..kn??

– yg ak tau…dier ni tend to be ala2 blur2 skit…how??

3- Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri.

♥ seorang lelaki…betul OK!!! awass….

♥ suka makan n minum serta suka tidor…

♥ tetapi hobi sebenar…membaca…hampir sumer benda ak bleh baca n suka baca…

♥ not an athletic type of guy…you see…

♥ suka tgk ANTM, Survivor, The Amazing Race, CSI: NY ngan Desperate Housewives…laen2 x layan sgt…

♥ org KL…lahir kt KL, tinggal kt KL… n intern pun kt KL…boleh??

♥ suka ckp..banyak2 pulak tu…tp bila kena wat presentation… _______ <–isi tmpt kosong sendiri

♥ suka baca blog org…n kalau xde kerja…wat entry baru…

♥ ada kawan yg pelbagai jenis…lelaki, perempuan, yg kedua2 nya sekali pun ada… *oops*

♥ still single n always available…

4- Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka.

(yang ni ak malas nk wat…so sapa2 yg rasa diri mereka terlebih rajin..meh2 buat tag ni…)


thought of the day: Mr. Jay didn’t look like a matador at all. He looked like…Mr. Jay in a matador costume.” Eugena

Advertisements

Chapter 29: I Should Be Carried on the Chariot-Type Thing!

(from Survivor: Tocantins Episode 13: The Martyr Approach)

With friend and foe we march to the battle plain
Some to seek success
Others to seek fame
We play with honor
For the love of this game
And with armor or without
We will toil in vain
So that someday, someone, somewhere
Will remember our name.

(Benjamin ‘Coach’ Wade, May 14, 2009. From here)

walaupun aku ala2 sangat2 kurang suka ngan beliau ni dlm Survivor: Tocantins (thank God he didn’t make it to Final Two…), tp sajak ni mcm ada mesej tersirat kaedahnya…hurm, I wonder what is it??

– 1 paper je tinggal – weekend ni dah balik KL – pastu 8 bulan intern kt KL – pastu baru balik UTP – gonna miss most of Genosix fellas la jawabnya – ~sedih…

thought of the day:I feel like I’ve seen Renee’s face before. And this is America’s NEXT Top Model. Nigel Barker

Chapter 28: I’m Not As Dumb As I Look

(erm…saja je nk wat benda ni…tgh bosan2 study…apa salahnya buang masa jap kn??)

(found this somewhere in the Net…very interesting…try la kalau nak…)

As always, The Rules:

* Go to urbandictionary.com and type in your answers to the following questions.

* Post the first definition it gives you. Tag 10 people.

(asalnya 3 org…tp ak gatal2 nk lebih, boleh?? the more, the merrier kn??)

===============================

1. Your name?
Afil

“afil isn’t defined yet”

<erm…yes…many things about me haven’t been defined yet…just waiting for it…>


2. Your age?
20

“the number before 21 and after 19. generally used when counting.”

<erk…mathematik sgt…ak pun tau kalau mcm tu!!>
3. One of your friends?
Elly

“A hot, sexy woman who loves men”

<smlm birthday dier (elly)…err…tapi adakah itu bermakna dier hot?? definitely dier suka lelaki kn??>
4. What should you be doing?
sleeping

“To masturbate furiously in your room while praying that your grandma doesn’t come in.”

<*pengsan 5 minit – biar betul…ishk2..x kan laa….>
5. Favourite colour?
brown

“Common UK slang term for Heroin.”

<OK….I somehow tried to get it…tapi kalau kat Malaysia org panggil apa ek??>


6. Birthplace?

Kuala Lumpur

“the short name of kuala lumpur
the capital of malaysia “

<nasib baek definisi betol…kalau x haru-biru jadinya….>
7. Month of your birth?
July

“A month when mostly the hottest girls are born”

<err…is this applicable to men as well?? I wish if it is true…>


8. Last person you talked to?
Fifi

“Prevalent within death row inmates, a hands-free masturbation device made up of a dirty old sock, vaseline (or toothpaste, if not available) a toilet paper tube (if available), wedged firmly between a matress.

<kepada fifi…no offense OK…not my fault… *matilaa kena laser ngan dier pasni…larikkk!!!!!>


9. One of your nicknames?
Korie

“Someone who can’t tell the differance between cartoon network and real life.”

<carutan langsung x benar yerr….n I x minat Cartoon Network…tp i minat ANTM ngan Survivor, boleh?? *oops… spelling error di situ…>
10. I tag:

1. eqinn (“ratu update blog”…boleh??)

2. encik dobi (x yah nk serabut2 lg ok??)

3. anisah (selamat dtg ke dunia blog!!)

4. junny jenah (or is it jenna??)

5. fifiey (mesti x bleh blah kn jwpn dier nanti??)

6. ismal (kononnya diva…)

7.farha (lama x jumpa kamu kn??)

8.mizah gewe (amboi…dulu kau tagged ak kn?? jgn buat2 lupa aa…)

9. hazwan arif (ni saja jer nk kacau dier…)

10. nana a.k.a. ann (yg ni pun ala2 br blogging kn??)

Have fun!

thought of the day:I don’t want to leave yet, I’m not done spreading peace to the universe. Jael Strauss

Chapter 27: They Both Went Bananas

erm…lama x update kn??

haiyoo…cliche sgt…

mood: serabut+blurr…. (pasal tu la post ni pun ala2 merepek je kn??)

but mmg skang ni kn study week…tp study week ak 2 minggu…sebab exam start lambat….boleh?? 2nd week of exam br start exam kami…yakni 18 mei….yg tension nyer tu…1 paper boleh ‘missing’ dari timetable…hangin2…x setel2 lg plak tu…tu blom kira offer letter nk intern dr Petronas…ishk2…risau2…

tp kn, dari ak risau pasal benda2 tu….baek ak risau pasal exam ak….coursework TP br lepas kuar…dpt 38.3/50..not bad la…considering mcm mana pencapaian ak for that subject 1 sem ni…asyik main2 jer…

skang ni pun study light2 jer…lebihnya x wat apa2….tido jer…aiyoo….mcm mana ni?? (kalau x nak amik exam bleh x?? how??) org laen dah gigih g IRC bagai, ak ni?? ishk2…

erm…like my current gtalk status: Damn!!! too nervous and afraid to face the future…

mmg takut kot…erm…but whatever la..janji ak happy..boleh?? ok la…choww!!

ada satu masa dulu2 tu…berlakulah kes sentap2 antara ak n someone…tp dah settle dah (kot?)..so x yah nk tanya lg ok??

be3935c4e8a692f9bc3faecb76964_21011

(kan best kalau btol2 dpt masuk cover magazine kn?? tp ini hanya impian jer…)

thought of the day:

“Twiggy: That’s what I was; the first working class model

Tyra Banks: Twiggy, we don’t say ‘working class’ we say ‘ghetto’

Nigel Barker: Twiggy’s ghetto!”