Monthly Archives: December 2010

Chapter 55: Selamat Tinggal 2010…Hello 2011!!!

salam 1Malaysia (ngan pelat ala2 org Mexico… **oops berangan sudahh)

kekdahnya esok dah last day of 2010…31-12-2010!!!

ak akui tahun ni blog ni x meriah sgt…sebab utama…ak busy sgt sebagai budak final year kt UTP…

guess what?? ak dah abis blajar dah!!! tunggu convocation jer nk graduate…

(p/s: status SI Petronas aku: RECOMMENDED!!! erm….)

so ak rasa kali ni ak nk list down benda2 yg dah terjadi tahun 2010 ni…yg ak ingat la..

– internship kt MJSB aku abis awal bulan January 2010…sob3…

– masuk balik UTP as a final year student yer!!! major: Process Analysis & Control

– DC++ dah x leh masuk senang2 mcm dulu..kena ada extra2 step yg x perlu tu yer..

– FYP = stress, FYDP  =stress …kesimpulannya Final Year = 2*Stress (or is it Stress^2 ??) –> nasib baek team-mate FYDP sumer bagus2 belaka…gituu…

– dinner batch Jan06….1st time confident pakai mekap di khalayak ramai yer…

– Ximena Navarette (Mexico) menang Miss Universe 2010!! **tetiba

– ANTM dah dua kali ak tgk tahun ni…yg Cycle 14 Krista menang,

Cycle 15 plak Ann menang!!!

woohoo…

– World Cup 2010 kt South Africa…x brapa layan sgt…tp vuvuzela tu sgt2 x perlu yer…

– Malaysia menang Piala AFF Suzuki 2010 kekdahnya….maka PM kiter ngan baik hatinya jadikan New Year’s Eve sebagai HARI CUTI!!! kan???

– banyak sgt pilihanraya kecil tahun ni… **pitamm

– dah kena interview kerja oleh PETRONAS…ala, Structured Interview tu la..kekdahnya ingatkan ak x perform sgt…tp ntah…maybe dah rezeki kot…dpt recommended plak.. **oops ulang 2 kali

trip ke TIOMAN ISLAND!!! jumpa kawan2 br…seronok n suka sgt2…

– escapade cuti2 1Malaysia ngan geng2 di Pangkor…ala2 sempena final semester kitorang (aku, Morkge, Zik and Zieer serta Konah (xde time tu…too bad!!)) kt UTP kn?? best sgt2…suka2…

(gambar kena remove atas sebab2 keselamatan….)

– yang penting…Tahun 2010 ni mmg byk kaler2 kehidupan dah ak tgk…banyak sgt smpi x termampu ak nk tulis dlm post ni…siyes gonna miss UTP…tp x miss sgt study…boleh gituu??

so akhir kata…selamat menghadapi tahun 2011 kepada sumer manusia2 di dunia ni yer…

“adiós 2010…hola 2011…”

(p/s: can’t wait for season 2 of Justified – kekdahnya kuar around Jan/Feb 2011…season 1 best gak la…huhu…)

thought of the day: “If you want me to stomp down 180 steps, then i will stomp 180, and make the last one just as fierce as the first Jaslene Gonzalez

Advertisements

Chapter 54: Glitter in Their Eyes

aku mendapat inspirasi nk wat post ni dari sini….so ak rasa tetiba plak nk wat tribute post to my BFFs yg telah bersama2 aku selama 5 tahun ak kt UTP ni….

meh2 kiter start…

in random order (tetiba feeling Miss Universe **oops)

we begin with

1) Azwan Fitri Zainal Abidin a.k.a. MORKGE

(gambar kena remove atas sebab2 keselamatan…)

ikon sukan UTP ni **oops…coursemate aku… (p/s: sila abaikan 3 pompuan kt blakang tu…TQ)

ak dah rasa dier tu mcm adik beradik ak dah…lgpun umur dah nk dekat sama kn??

(btw, calon2 laen pun ak anggap mcm tu jugak yer…)

tapi yg ni antara yg ak paling rapat la…time intern tu pun intern 1 tower (KLCC la tu..) tp laen level…n siyesnya dier ni antara reason utama kenapa ak berat sgt nk kuar dr utp kali ni…sebab dah x leh hangout slalu ngan dier serta yg laen2 la…

1 lg…kalau nk borak hal2 ANTM…dier ni la org pertama ak refer dulu…boleh??

2) Mohd Shafiq Ramdan a.k.a. KONAH

(gambar kena remove atas sebab2 keselamatan…)

yg ni pun coursemate aku…yg ni common ngan aku 1 thing sebab kami ni scholar PETRONAS…so hal2 duit scholar ni kami tau sama2 la…bab2 course pun sama2 tau gak la…bab2 laen?? err…

dier ni ak br jer panggil dier Harry Potter…sebab apa?? ehehehe…cuma mereka2 saja yg tau…the only thing ak nk wish kt dier.. “semoga kekal ke anak cucu la yer kali ni” **oops kantoi

3) Zikri Fahmi Zainon a.k.a. MIGIEW ZARA

(gambar kena remove atas sebab2 keselamatan…)

OMG…lepas ni xde la ak nk carut wajah dier lg la pasni…huhuhu…zik ni org kedua ke ketiga (??) yg ak jumpa time masuk2 UTP foundation 1st…dier ni baek sgt…kadang2 tu baek2 sgt dier tu membuatkan ak geram…sebab baek sgt la…dier ni gak peminat Dato’ Siti Nurhaliza…merasa la dlm kereta dok pasang lagu Siti sajor…

(ala…pasni dah x leh merasa TAG 113 dah…huhuhu…)

4) Zieerwan Zainal a.k.a. SYISYA

(gambar kena remove atas sebab2 keselamatan…)

yg ni KONFIRM…antara 1st person yg ak kenal kt UTP…rapat rapat gak…yg ni kalau bab2 criter Survivor ak refer kt dier la…mulut leh tahan laser gak…tp baek sebenarnya org ni..minat lagu2 rock kapak n ala2 jiwang serta lagu2 omputih yg x sekomersial yg kau slalu dgr di radio itu kadang kn?? huhu…

5) Izzul Wafi Mustapa a.k.a. IJOY

(gambar kena remove atas sebab2 keselamatan…)

dalam banyak2 roomate yg aku ada… (matilaa mcm banyak jer kn)..yg ni ak rasa antara yg terbest la…sebab leh jd member gossip sama2…nasib baek skang dier dah graduate n kerja kt KL…merasa la bila ak balik KL nanti ak dtg cari dier la..n kadang2 kalau ada benda yg ak x puas hati pasal sapa2 kn…ak akan refer dier dulu la… (especially time morkge duk rumah sewa luar UTP)

 

hurm….tu jer la dulu kot…kepada yg laen2 tu jgn terasa plak…korang sentiasa di hatiku…boleh??

thought of the day: “I WALK AND I TALK LIKE THIS ALL DAY EVERYDAY Jaslene Gonzalez

Chapter 53: You Started, You’re Finishing

erm…post ni skit jer…lgpun dah lama ak x update kn…

kekdahnya skang ni secara x rasminya ak dah graduate dari UTP!!!

sedih dan gembira pasa masa yg sama…

thanks kepada kawan2 yg byk bg support kt ak sepanjang 5 tahun ak stay UTP ni…n maaf banyak2 kalau ada silap salah bagai kn…

and special thanks to my “brothers” (or is it “sisters”?? **Oops) kerana banyak sabar n tahan ngan perangai I ni kn…n you guys have make me realise my true self n potential in this world…dah x de kompius2 lg dah kot…

ok la…nanti kalau ak rajin ak akan tulis la skit2 benda2 yg ak dah tempuhi sepanjang 5 tahun duk utp ni…

thought of the day: “Don’t get it twisted!” Ebony Taylor