Monthly Archives: January 2010

Chapter 39: The Girls (and Guys) Who Made It This Far

erm…

huhu…lama dah x update kn?? ngan internet connection yg mcm hampagas ni…ni kira nasib baek la dpt update kn??

rasa mcm nk baling jer sumer benda kn??

OK…anyway, I’m now no longer on internship period…yuhuu!!!

‘coz now I’m officially back to student life….as a final year 1st sem student!!!

major: process analysis n control (sikit giler bdk2 chemi yg amik major ni…agak2 majoriti dr korang amik apa ek??)

skang dah masuk 1st week of the semester…and damn!!! sebab kena drop International Business..jadual clash kekdahnya…nasib baek ada Small Business n Entrepreneurship…tp nk kena add drop bagai ni yg leceh…ishk2…

so anyway, subjek2 laen xde masalah…jadual agak lapang skit…Thursday is the Lab day…sebab ada 2 subjek yg aku amik (Industrial Automation & Control System ngan Multivariable Process Control) yg ada lab…dan dua2 lab jatuh pada hari yg sama…so kalau minggu tu xde lab…maka free all day la aku!!

yeay!!!! jom kawan2 kiter cuti!!! **matilaa xde kaitan

aiyoo….x dilupa Final Year Project ngan Plant Design (nape bdk2 chemi kena wat 2 project ek??)…yg tu mmg aku dah sedia pitamm dah…dan Malaysian Studies yg dijangka akan mengantukkan aku kalau aku x gigih…

so that’s it…17 Credit hour, 6 subjects, 2 final year projects…n 1 major!!!

hopefully 2010 will bring much success to my life…as well to all of us nyer life la yer….

x sabar nk tunggu season baru ANTM!!!

thought of the day: You just want to hug her! Anya

Chapter 38: I’m on the spotlight now… (Part 2)

hello sumer…

gigih x aku wat 2 entry dlm 1 masa…

semata2 nk abiskan part2 ni nyer pasal kn??

kau mmg gigih!!! **pitamm

OK2…ON TO PART 2!!!

PART 2

part ni sebenarnya tmpt aku nk wat review skit tentang 2009!!! **boleh??

2009

tahun tu sangat menarik bagi aku…

sebabnya separuh tahun aku bekerja…sebagai seorang practical staff..

so, instead of my usual student life, aku dah merasa sendiri mcm mana working life tu…

but believe me, it’s not all that glamorous…

mmg interesting being a staff sebenarnya…at least experience tu different from kt UTP tu…

so kepada mereka2 yg tgh intern, ak wish selamat berintern…

yg dah nk g intern, pesan aku…x yah takut2 kot…

yg dah nk abis intern, JUMPA lg kt UTP yer!!!! x yah nk kekwat ngan aku tau… **oops

also, 2009 membawa erti sebab:

  1. 1st time aku x raya kt kampung…1 famili decide nk raya kt KL
  2. 1st time aku masuk event n jd committee (MAKK X 2009…committee CnP)
  3. still maintain CGPA & GPA above 3.50 for sem Jan 2009 (albeit a drop in my GPA..) **yahoo!!!
  4. 1st time aku kerja kt Petronas (intern saja!!!)
  5. 1st time aku ada FACEBOOK account!! (i know it’s lame but duh….ada aku kisah??)

dan macam2 lg la…banyak sangat nk tulis…tp mcm lupa lak…

xpe2…nanti kalau aku ingat lg…aku tulis kt sini balik OK??

so, anyway,

selamat tinggal 2009…hello 2010!!!

thought of the day: Keep it pretty. Tyra Banks

Chapter 37: I’m on the spotlight now… (Part 1)

haluuu….

pertama skali, masih x terlambat untuk aku wish HAPPY NEW YEAR 2010!!! to all readers….semoga 2010 akan membuatkan diri kita ni lebih baek dari 2009…boleh??


( ni last movie yg aku layan 2009….tahun 2010 criter apa yg akan jd 1st aku layan ek??)

ok…post kali ni agak panjang skit, sebab tu ada 2 part… (apa?? ingat drama series je ke ada part-part??)

ok2…enough the talk…jom layan part 1 dulu OK!!!

PART 1

ok…seperti yg aku janji dulu…meh aku story skit pasal status gtalk aku…

mereka2 yg ada gtalk aku mesti perasan kn status aku sem ni: I’m on the spotlight now… (or its variations)

erm…nape aku tulis mcm tu??

bkn sebab aku perasan… **oops

tp sebab mmg sepanjang internship period kt department aku, i’m the only intern kot…

so apa2 sumer org mesti tgk kt aku… **ye ke??


erm…status gtalk ni lg confirm sesuai ngan aku sejak MGoC Raya Gathering 2009 raya lepas…

kekdahnya aku jd watak utama…

kisahnya, aku x volunteer pun sebenarnya…waktu 1st meeting antara team members, nk cari pelakon…nama aku plak tetiba naik… **pitamm

tapi aku x kisah pun pastu…alah, bkn slalu pun dp masuk sketch team ni…

furthermore, staff2 yg ada sumer byk yg baru masuk… so xde la rasa pelik sgt…

well, the training session went quite good… (walaupun aku kena carut sebab x dpt menghayati wat…motip??)

n then came the day…hari gathering tu la…

aiyooo…pitamm sgt rasanya bila dah nk start berlakon tu…

but u know what?? I ain’t give it a damn…

aku pu perform je la…pastu bila dah abis…rasa best sgt sebab dah abis…

uhuhuh,,, the best part is sumer org give positive compliments to our team…

so, malas nk ckp banyak…the whole sketch thing was an awesome experience to me!!!

(the MGoc Raya Gathering sketch team…gonna miss you!!)

skang tinggal 1 minggu before my internship period abis…so mmg separuh sedih n separuh happy la…

erm…now, just brace yourself for Part 2 OK!!!

thought of the day: Perfect is boring, but human is beautiful Tyra Banks