Monthly Archives: December 2009

Chapter 36: The not-so-Fierce Award goes to…

pitamm!!!!!!!!!

**oops…nk pitam tetiba ni nape??

erm…..alkisahnya, smlm waktu kt opis, ala2 dlm petang2 skit tetiba ada staff ni dtg tmpt aku….

well…actually bkn kt cubicle aku…tp kt cubicle org laen…

yg kekdahnya tu…beliau ni nk ckp ngan aku in private…ala2 ada rahsia la kot…

gue (dalam hati): motip nk private2??? kt sini sudah… **kannn…..

staff tu: benda ni x bleh ckp dpn org ramai!!!

pastu…bila dah kt meja aku (sebab meja aku dekat depan skali dlm barisan kubikel2 tu kot!!), trus dier mention pasal event esok…

ceritanya…esoknya (ari ni la tu) akan ada inter-department engagement session,,,n pastu akan ada session utk “Special Awards”,,,so nama aku tercalon skali la…boleh??

so, kesimpulannya, aku kena la datang sesi tu esok….faham??

aku pun kata OK jer….lg pun apa salahnya kn??

(padahal dalam hati dah feeling2 ni…ala2 menang Academy Award u’ols…how??)

x dapat Academy…Fiercee Awards yg Tyra Banks buat pun jadi laa…

so esoknya aku g la session tu…n as usual ada presentation bla3…

Click to view full size image

my best freind: aiyo…cpt la abis!!!

n pastu masa yg dinanti2kan…apa lg…Special Awards tu la…

ingatkan aku menang apa la kn??

CopyofMJ2N6860copy.jpg image by gen-m

feeling ketika itu masih kuat lg…

tup2…kau mampu…rupa2nya award tu untuk

pengunjung terbanyak kali kt Web Portal company kami!!!!

(aku rasa xde la banyak kali sgt kot….) **oops

n sah2 la aku ter”calon” jd top 3 u’ols…. **pengsan sekejap…

ala2 konsep, “tiap2 pagi bukak portal” **matilaaku….

nasib baek hadiahnya cantik….walaupun cuma pen jer…tp Pen Parker kau….KAU ADO???

so x pasal2 aku kena ‘carut’ la….

Click to view full size image

amboi…rajin hang tgk portal tiap2 hari noo!!!

yg x tahan siap ada yg pesan sebelum aku balik umah,

“esok jgn lupa lak check portal…”

Click to view full size image

motif nk kena remind aku???

waaaa……….nk lariiiii!!!!!!!!

Click to view full size image

***rapidKL!!! (padahal bkn gambar rapidKL pun!!!)

soalannya: patutkah aku bangga atau malu ngan “kemenangan” ini???

thought of the day: “Perfect is boring, but human is beautiful!” Tyra Banks

Chapter 35: Hello, I’m Still a Person

salam bloggers…

huhu….agak lama aku x update kn??

al maklum lah….kesibukan kerja membataskan diri ini untuk berkarya di blog ini… **oops

tapi kini…berdirinya saya di sini…untuk menulis sedikit cebisan pemikiran diri ini… **motip ak tulis mcm ni?

OK2…enough the sloppy intro…let’s go to the main story….

kali ni story aku agak x bertema skit…saja nk rojak2 skit…

*******************************************************************************************************

CERITA #1

semester depan…aku akan jadi budak final year….HOHOHO…

and sebagai seorang pelajar tahun akhir…kekdahnya aku kena ada specialization a.k.a. major…

so…bila time register course 2-3 minggu yg lalu…aku decide nk major in Process Analysis & Control

my favourite subject… **oops

aku amik major ni bukan sebab aku ikut orang…tapi sebab aku yg nak major dlm bidang ni…

so sapa2…yg sama  major ngan aku…sila2 la “laporkan diri” kt gue…leh la ak tau sapa la classmate aku nanti… **oops

CERITA #2

hujung bulan lepas…aku dapat email dari lecturer Chemi UTP…kekdahnya 7th December ni patutnya ada 2nd visit oleh beliau…n maknanya jugak nk kena ada final presentation lor…

aiyoo…mula2 ak dpt emel tu…”motip awal sgt final presentation?” …sebab orang laen kekdahnya lambat lg kot…

tup2…dpt plak emel laen semalam….lecturer tu ckp kena postpone la 2nd visit tu…sebab dier ada meeting laen…maknanya final presentation ditangguhkan ke 21st December…

when aku bagitau SV aku…dier mmg excited giler…huhu…aku jgn cakaplah…lagi laa suka…

tp kan…sebenar2nya ak nk pitam la dgn situasi ni….boleh kaa??

(tapi kalau gini la gayanya aku nk pengsan…takut orang laen jer yg pengsan.. **larii…)

CERITA #3

korang kalu baca newspaper ke baca online news atau blogs…especially yg Malaysian news…mesti ala2 terserempak ngan berita sensasi ni kn….

klik sini dan sini

juga sini….dan sini

sini ada lagi…. **matilaaku…

ada yg ala2 sokong (ada ke??)…n mesti ada yg ala2 bangkang n bising2 kn…

komen aku: “Cantik kau nyah!” tapi Syurga itu di bawah telapak kaki ibu…

so…faham2 je la ye…x nak ckp lebih2…aku ni pun x la sebaik mana…

jalan tetap lenggang kn?? **oops…kantoi!!!

[Camille8.jpg]

bak kata Camille (ANTM Cycle 2): “This is my signature walk, and it’s the walk that’s going to make me famous.”

tapi yg penting…aku x lupa famili aku OK…

enough with this already!!!

CERITA #4

aku baru dapat tau 2-3 hari yang lalu…one of my close friends is now in trouble with the Malaysian Law…

**matilaa x paham…

kekdahnya…cerita yg aku dengar n berjaya confirmkan ni x dapat la ak nk stori lebih2 demi nk jaga hati n maruah semua org, especially kawan2 aku yg laen…

but 3 words for this issue: SHOCKING, DISSAPOINTING and EMBARASSING!!!

Click to view full size image

ada kaitan ke yg ni?? **nganga sekejap…

mmg ak agak terkejut gak…tp ada org kata dah kecoh kt Facebook…aku bukak xde pun…maybe sebab org laen nyer page kot…

OK…enough with this already also!!! **matilaa ulang frasa…

*******************************************************************************************************

BAIKLAH….tu je la kot ak nk ckp kan dulu…goodbye n salam 1Malaysia..

(AKAN DATANG: the story behind my current semester’s Gtalk status: “I’m on the spotlight now”)

klu: Raya Gathering-lakonan-kerja kt opis

thought of the day: I can out walk that bitch anytime! J. Alexander