Chapter 55: Selamat Tinggal 2010…Hello 2011!!!

salam 1Malaysia (ngan pelat ala2 org Mexico… **oops berangan sudahh)

kekdahnya esok dah last day of 2010…31-12-2010!!!

ak akui tahun ni blog ni x meriah sgt…sebab utama…ak busy sgt sebagai budak final year kt UTP…

guess what?? ak dah abis blajar dah!!! tunggu convocation jer nk graduate…

(p/s: status SI Petronas aku: RECOMMENDED!!! erm….)

so ak rasa kali ni ak nk list down benda2 yg dah terjadi tahun 2010 ni…yg ak ingat la..

– internship kt MJSB aku abis awal bulan January 2010…sob3…

– masuk balik UTP as a final year student yer!!! major: Process Analysis & Control

– DC++ dah x leh masuk senang2 mcm dulu..kena ada extra2 step yg x perlu tu yer..

– FYP = stress, FYDP  =stress …kesimpulannya Final Year = 2*Stress (or is it Stress^2 ??) –> nasib baek team-mate FYDP sumer bagus2 belaka…gituu…

– dinner batch Jan06….1st time confident pakai mekap di khalayak ramai yer…

– Ximena Navarette (Mexico) menang Miss Universe 2010!! **tetiba

– ANTM dah dua kali ak tgk tahun ni…yg Cycle 14 Krista menang,

Cycle 15 plak Ann menang!!!

woohoo…

– World Cup 2010 kt South Africa…x brapa layan sgt…tp vuvuzela tu sgt2 x perlu yer…

– Malaysia menang Piala AFF Suzuki 2010 kekdahnya….maka PM kiter ngan baik hatinya jadikan New Year’s Eve sebagai HARI CUTI!!! kan???

– banyak sgt pilihanraya kecil tahun ni… **pitamm

– dah kena interview kerja oleh PETRONAS…ala, Structured Interview tu la..kekdahnya ingatkan ak x perform sgt…tp ntah…maybe dah rezeki kot…dpt recommended plak.. **oops ulang 2 kali

trip ke TIOMAN ISLAND!!! jumpa kawan2 br…seronok n suka sgt2…

– escapade cuti2 1Malaysia ngan geng2 di Pangkor…ala2 sempena final semester kitorang (aku, Morkge, Zik and Zieer serta Konah (xde time tu…too bad!!)) kt UTP kn?? best sgt2…suka2…

(gambar kena remove atas sebab2 keselamatan….)

– yang penting…Tahun 2010 ni mmg byk kaler2 kehidupan dah ak tgk…banyak sgt smpi x termampu ak nk tulis dlm post ni…siyes gonna miss UTP…tp x miss sgt study…boleh gituu??

so akhir kata…selamat menghadapi tahun 2011 kepada sumer manusia2 di dunia ni yer…

“adiós 2010…hola 2011…”

(p/s: can’t wait for season 2 of Justified – kekdahnya kuar around Jan/Feb 2011…season 1 best gak la…huhu…)

thought of the day: “If you want me to stomp down 180 steps, then i will stomp 180, and make the last one just as fierce as the first Jaslene Gonzalez

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s